Lázár: Az újságírók Habony Árpáddal próbálják égetni a Fideszt

Fotó: VS.hu / Zagyi Tibor

-

Kedves embernek nevezte Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján Habony Árpádot. Szerinte néhány szerkesztő azt gondolja, hogy Habonnyal lehet a Fideszt égetni, ezért próbálják napirenden tartani a róla szóló híreket.


Lázár János csütörtöki sajtótájékoztatóján szóba került az a kiszivárgott hangfelvétel, amelyen Kósa Lajos Habony Árpádról beszélt egy nem nyilvános fórumon. A Fidesz frakcióvezetője egyebek mellett azt mondta, az a legnagyobb baj a miniszterelnöki főtanácsadóval, hogy nem fegyelmezett. Ezért nem kötött vele szerződést sem a kormány, sem a frakció, sem a Fidesz.

A miniszterelnökségi miniszter szerint a felvétel egy egyetemistáknak tartott fórumon készült, itt vették fel Kósa Lajos szavait. Azt mondta, a kormány azért nem köt Habonnyal szerződést mert „erre nincs szükség”, „nem tartunk rá hivatalosan igényt”, „nincs szükség arra a tanácsra, amit tudna adni”.

Lázár nem tartja félelmetesnek Habonyt, „nagyon kedves” embernek nevezte. Kérdésre válaszolva elmondta, nem tud róla, hogy két év próbára bocsátották volna Habonyt. Mosolyogva azt mondta, őt eddig nem bántotta, vele mindig nagyon kedves volt. Értékes embernek nevezte, aki figyelemre méltó dolgokat tud mondani.

Néhány szerkesztő azt gondolja, hogy Habonnyal lehet a Fideszt égetni, ezért próbálják napirenden tartani a róla szóló híreket, mondta. Vannak emberek, akik nem jól működnek a nyilvánosság előtt, ezért velük égetni lehet azt a politikai csoportot, amellyel az érintett egy közösséget alkot. A döntéseket a kormány hozza, az eredmények önmagukért beszélnek, kár ebbe bárkit belekavarni – mondta Lázár János.