Lázár: A kormány belátja, hogy rossz döntést hozott

-


A Miniszterelnökséget vezető miniszter a szokásos csütörtöki sajtótájékoztatón néhány mondatban elintézte azt a kérdést, hogy miért engedélyezik újra, hogy plakátok legyenek az utak mellett, villanyoszlopokon, kandelábereken.

A kérdés azért merült fel, mert miután a közlekedésbiztonságra hivatkozva meghozott tiltás igen rosszul jött az ESMA plakátcégnek, és visszaesett a forgalma, a vállalkozást Garancsi István vette meg. Garancsiról úgy tartják, Orbán Viktor szűkebb környezetéhez tartozik. Miután a vállalkozóhoz került a plakátcég, most visszavonja a szigorítást a kormányzat.

Lázár János minderre azt mondta: mostanra kiderült, hogy „a KSH adatai szerint nincs összefüggés a balesetek és a karókra föltett táblák között”.


A kormány kénytelen belátni, hogy rossz döntést hozott, és módosítja a törvényt

- közölte Lázár János.

Később újságírói kérdésre, hogy vajon kizárható-e a cinizmus a választ illetően, és vajon tényleg nincs-e a háttérben az, hogy közben tulajdonost váltott a cég, Lázár azt mondta, hogy soha nem szokott cinikus lenni, legfeljebb pikírt, ami egyébként néha meg is zavarja a választókat. "Kiderült, hogy a veszély mégsem veszély. Nem most hibázott a kormány, hanem 2011-12-ben" - tette hozzá.