Laza győzelemmel hangolt a Veszprém a csoportrangadóra

Fotó: MTI / Kovács Anikó

-

A Bajnokok Ligája-csoportjában éllovas MVM Veszprém 33-25-re legyőzte a pont nélkül utolsó török Besiktast. Jövő hétvégén jöhet a német Kiel elleni csúcsrangadó.


BL, 4. forduló, A csoport:
MVM Veszprém – Besiktas (török) 33-25 (17-12)

A meccs előtt rendezték meg a városban a 2009-ben meggyilkolt Marian Cozma emlékére szervezett jótékonysági futást. A szervezők a befolyt összeget a Bébi Koraszülött Mentő Alapítvány javára utalják át. A hazai játékosok a meccsen a mellrák elleni kampányhoz csatlakozva rózsaszínű zokniban léptek pályára.

A sérült Nagy László és Christian Zeitz nélkül felálló hazaiaknak nem okozhatott gondot a nemzetközi színtéren kevésbé jegyzett Besiktas legyőzése. Az első tíz percben remekül tartotta magát a török együttes, ám 4-4 után összeállt a hazai védelem, és indulásgólokkal sikerült meglépni 9-5-re. Ezt követően egy kisebb hullámvölgyet leszámítva a magyar bajnok akarata érvényesült.

A folytatásban már 20-14-re megugrott a Veszprém, és amikor a Besiktas – kihasználva a rivális könnyelműségeit – magához tért, időt kért Xavi Sabaté. A sérülések miatt több játékos számára szokatlan poszton is feltűnt, ám például a szélső Gulyás Péter átlövőből is többször eredményes volt. Emberelőnyben visszaállt a korábbi különbség (29-23), és a hajrában már nem változott a helyzet. Az utolsó másodpercekben Varjú Martin első BL-góljával állította be a végeredményt.

A Veszprém jövő szombaton a csoportelsőséget komolyan befolyásoló rangadón fogadja a német THW Kielt. Az állás: 1. MVM Veszprém 7 pont, 2. THW Kiel 6 (118-96), 3. PSG 6 (135-116), 4. Flensburg-Handewitt 4 (116-107), 5. HC Zagreb 4 (93-97), 6. Wisla Plock 3, 7. Celje 2, 8. Besiktas 0.


B csoport:
Kolding (dán) – MOL-Pick Szeged 22-27

Az A és B csoportból az első helyezettek a negyeddöntőbe, a 2-6. helyezettek pedig a nyolcaddöntőbe kerülnek.