Laza edzőmeccsel kezdték a BL-t az FTC kézisei

Fotó: MTI/MTVA / Kovács Anikó

-

Az első félidőben remekül védekezett, a másodikban pedig nagy gólokat lőtt a magyar bajnok, és simán nyert az igencsak gyengécske horvát csapat ellen.


A magyar bajnok Ferencváros női kézilabdacsapata könnyed sikerrel kezdte meg szereplését a Bajnokok Ligájában. A zöld-fehérek dolgát csak egy-két sérült játékosuk hiánya nehezítette meg, a horvát bajnok a legkevésbé sem.

Már újra teljes értékű játékos az átlövő Szőllősi-Zácsik Szandra (ezt 4 góllal bizonyította) és Nerea Pena is. A horvát csapatot több sztárja is elhagyta az előző szezon végén, és úgy érkeztek Dabasra, hogy mindössze öt 25 évesnél idősebb játékos volt a keretben, azaz rutinosnak nem mondható a horvát bajnok.


Zácsik Szandra hatalmas gólokkal vette ki a részét a sikerből


A meccs ennek megfelelően is indult, a 10. percre Szucsánszky Zita és Szekerczés Luca két-két illetve Pena egy góljával, valamint a jól védő Szikora előtti remek védőmunkával már 5-1-re vezetett az FTC. Goran Mrden ki is kérte az idejét, de nem lett jobb támadásban a Koprivnica, viszont Szekerczés után Pena is kihagyott egy hétméterest. Igaz, annyi erő már nem volt a horvátokban, hogy ezt kihasználják, így negyedóra után még mindig csak egyetlen gól volt a nevük mögött. Végül a 18. percben találtak be újra a vendégek Szikora kapujába (8-2).

A Fradi első emberhátrányát (Szekeres Klárát állították ki) 2-0-ra nyerte a Koprivnica, így egy kicsivel közelebb lopakodtak a támadásban ekkor meglehetősen sokat hibázó magyar csapathoz. Egyenlő létszámban viszont nem volt egy súlycsoportban a két csapat, emberelőnyben meg pláne nem, négy perccel a félidő vége előtt már 8 gól volt a két csapat között (12-4). A félidei eredményt végül Hornyák Dóra és Frankovic gólváltása, valamint a 64%-kal védő Szikora egyik bravúrja zárta le (13-5).


Nem volt kérdés, hogy melyik csapat fog örülni a végén


A második félidő nem hozott sok változást, a 35. percben a közönség már rászámolhatott a horvátokra, Zácsik és Szekerczés gólja után megvolt a közte 10. Állandósult a különbség, még úgyis, hogy azért láthatóan csökkent a Fradi koncentrációja, viszont Szikora továbbra is jól védett, Zácsik pedig gyakorolta a 9-10 méteres átlövéseket - amikből gólok is születtek. Hiába lőttek a horvátok 15 perc alatt ugyanannyi gólt, mint az első félidőben összesen, Szucsánszky, Szekeres és Zácsik betörésből és átlövésből elért góljai csak növelték a különbséget (50. perc: 11-23).

Az utolsó tíz percet már a cseresorával (Háfra, Schatzl, Czifra) kezdte meg a Ferencváros, aminek eredményeként kicsit szellőssé vált a védekezés. Egy hetes erejéig még Hlogyik Petra is lehetőséget kapott a kapuban, majd az utolsó 5 percet már végig a pályán töltötte a 16 éves kapus, és még lövést is fogott. Az utolsó percet is tízgólos előnnyel kezdte meg a Fradi, amiből Hornyák Dóra csinált 11-et egy hatalmas átlövéssel, a végeredményt pedig Háfra Noémi hetese állította be. A vége 28-16-os könnyed ferencvárosi győzelem.

Eredmény:
Bajnokok Ligája, nők, B csoport, 1. forduló
FTC Rail-Cargo–Podravka Koprivnica 28-16 (13-5)