Lauda: Őrült állatok versenyeznek az F1-ben

Fotó: Getty Images / Dan Istitene

-

Rosberg hétvégi kirohanását követően a csapatfőnök és Niki Lauda is elmagyarázta, mi történt Hamilton és a német között a Kínai GP-n.


Még szép, hogy önzőn fog vezetni, ezek a srácok ilyenek. Önző állatoknak hívom őket. És csak így lehet világbajnokságot nyerni.

– mondta a német Autosportnak Niki Lauda, a Mercedes F1-es csapatának topmenedzsere, miután hétvégén kiborult Nico Rosberg.


A német pilóta azt nehezményezte, hogy a Kínai Nagydíj középső szakaszában csapattársa – a későbbi győztes –, Lewis Hamilton lassított, így a Rosberg mögött száguldozó ferraris Sebastian Vettel felzárkózott. „Nagyon szomorú, hogy Lewis szükségtelenül lassan vezetett, és ezzel veszélybe sodorta a második helyemet. Befolyásolta a versenyemet, mert azzal, hogy a kelleténél lassabban vezetett, Sebastian felzárkózott rám” – mondta Rosberg a versenyt követően.


Nico Rosberg és Niki Lauda tavaly, Abu Dzabiban


A háromszoros világbajnok Lauda úgy véli, mindenki tudja, hogy a pilóták önzőek. „Nico ugyanazt csinálja, amit Lewis és fordítva. Így is kell, ez versenyzés. Itt nincs barátság, ha versenyzel, küzdened kell, ennyi. Aztán ha csalódott vagy, mondasz ezt azt, a végén majd lehiggadsz úgyis. Jön Bahrein, és kezdődik újra az egész”.

Toto Wolff csapatfőnök hétfőn magyarázta el, mi történt a futamon. „Tisztában voltunk a helyzettel, kezeltük, de Lewis nem tudott erről, senki nem hibás. Eljöhetett volna a pont, amikor szólunk neki a rádión, hogy gyorsabb tempó szükséges, mert a Mercedes győzelmét nem kockáztathattuk. (...) Közel voltunk egy népszerűtlen utasításhoz. Nem teszünk ilyet alapból, de adódhat szituáció, amikor jobban kell menedzselnünk őket”.

(via Sportgéza 1, 2)