Látta már ábécében a Star Warst? – Heti Star Wars-pletykák

Fotó: SawdustFilms / YouTube / SawdustFilms / YouTube

-

Harrison Ford balesetet szenvedett, Mark Hamill Joker és Luke volt egyszerre, egy őrült mérnök pedig újravágta a klasszikus trilógiát. Ez és még rengeteg más is történt a héten a Star Wars világában. Mesélünk még a habszivacs fénykardokról és a gyerekeknek szánt mémgenerátorról is.


A spin-off filmek is Nagy-Britanniában forognak majd

George Osborne brit pénzügyminiszter nagy örömmel jelentette be kedden, hogy a két, már körvonalazódó Star Wars-filmet – amelyek nem a következő trilógia darabjai – is Nagy-Britanniában forgatják majd. Londoni stúdiókban forogtak ugyanis az eddigi filmek, a brit filmiparnak és turizmusnak pedig egyaránt jól jön, hogy ilyen nagyszabású franchise-t – ha csak részben is, de – náluk készítenek.


Osborne Twitteren is örömködött


Osborne szerint a döntés új befektetéseket és munkahelyeket jelent Nagy-Britannia számára. És hogy mik ezek a filmek? A Star Wars VII-en kívüli másik nagy projekt a különböző kísérőfilmeké: 2015-ben a hetedik epizód, 2016-ban az önálló Boba Fett-film, 2017-ben a nyolcadik rész, 2018-ban Han Solo sztorija, 2019-ben a kilencedik epizód, 2020-ban pedig a Vörös Ötös munkacímű film kerülhet a mozivászonra. A Fett- és Solo-filmnek rendezői is vannak (Gareth Edwards, Godzilla; Josh Trank, Az erő krónikája), de még nem tudni, melyiket ki rendezi.


Gyerekeknek ad ki appot a Disney

Vizuális mesélőket faragna a gyerekekből a Disney Publishing Worldwide (DPW), éppen ezért appot ad a porontyok kezébe, amelynek neve: Star Wars Scene Maker. A június 19-én érkező alkalmazással egyperces kisfilmeket gyárthatnak majd a gyerekek, három ikonikus jelenetet gondolhatnak majd újra.

„Függőséget okoz, mivel lényegében a lehetőségek tárháza áll rendelkezésre”
  – mondta az alkalmazásról a DPW alelnöke, Andrew Sugerman a Variety híradása szerint. 360 fokban lehet forgatni a rengeteg pozícióban elhelyezhető kamerákat, el lehet dönteni, hogy mit vegyen és honnan az app, ráadásul újra lehet gondolni az elhangzó párbeszédeket: igazi mémgyárral lesz tehát dolgunk. A cél, hogy a legifjabb generációkat is függővé tegyék. Nem lesz nehéz.


- -

Harrison Fordot helikopterrel vitték kórházba

A 71 éves Ford a Pinewood stúdióban forgatta a Star Wars hetedik részét, amelyben újból Han Solót alakítja, amikor a Mirrornak nyilatkozó források szerint ráesett egy díszletűrhajó fémajtaja. A színészt helikopterrel szállították egy oxfordi kórházba, a többieket pedig hazaküldték, holott éppen akkor (délután ötkor) kezdtek volna bele egy hosszabb éjszakai forgatásba. A Daily Mail azt írja, hogy Ford felesége, Calista Flochart (Ally McBeal) is bement a kórházba.  Még nem tudni, hogy Ford mennyi ideig lesz képtelen forgatni, de úgy tűnik, nagyobb a baj, mint elsőre hitték: az infók szerint a színész bokája tört el, valamint a medencéje is sérült – ebből lehet a komolyabb probléma. Úgy tudni, hogy a forgatást folytatják a tervek szerint, de a színészek tripla ellenőrzéseket kértek biztonságuk érdekében.


Itt az ideje az „igazi” fénykard-párbajoknak!

A Geek.com mutatta be a napokban a Sabertront, egy olyan Kickstarter-projektet, amelyben arra gyűjtenek pénzt, hogy az emberek habszivaccsal csapkodhassák egymást. A lényeg rendkívül egyszerű: kardokat fejlesztenek, amelyekben belül olyan elektronika van, amely jelzi, ha csapásunkkal eltaláltuk az ellenfelet. Szinte mint a páston. Ötvenezer dollárt akartak gyűjteni, kétszázezer jött össze. Ez több mint 45 millió forint. És mi van a lélegeztetőgépekkel vagy a gyermekéhezéssel?!

Simon Pegget megint előkapták

Rengeteg színészt hírbe hoztak már az űrsaga JJ Abrams által rendezett folytatásával kapcsolatban: többek közt Ryan Gosling, Jesse Plemons, Chiwetel Ejiofor, Benedict Cumberbatch és Simon Pegg neve is felmerült már. Utóbbi egyébként egészen logikus lépés lenne, hiszen a rendezőhöz hasonlóan ő is a Star Trek-univerzumból nyergelne át a Star Wars-sagába – rajtuk kívül vannak még páran, akik megjárták mindkét világot, róluk itt írtunk bővebben. - Most a legújabb pletykák arról szólnak, hogy ugyan korábban többször tagadták Pegg részvételét, most egy „titkos szerepben” már leforgatta a maga jelenteit a múlt hónapban kezdődött forgatáson – írja a brit Metro. Nos, legkésőbb 2015 decemberében meglátjuk.

Még gyorsan elsütünk két videót a végső durranás előtt...

Az elsőn Mark Hamill szerepel, aki Luke Skywalkerként lett híres, de sokan Jokerként is ismerik a kilencvenes-kétezres évek Batman-rajzfilmsorozatából. A rajongók régóta várták, hogy a kettőt egyszerre csinálja, a múltkori Disney World-ös Star Wars-hétvégén megtette, íme: Aztán itt van egy Trónok harca–Star Wars-crossover is, amelyben Oberynből lesz Sith-lovag:

Nem járunk tovább az idegeiken, itt a címben említett videó!

A Wired mutatta be hétfőn Tom Murphyt, a Google mérnökét, aki fogta magát, és szétvágta a klasszikus trilógia epizódjait egy-egy szavas részletekre, amelyeket aztán újrarendezett, méghozzá ABC-sorrendbe. Elsőre azt mondta, hogy negyvenkét óráig tartott neki elkészíteni a nagy művet, az ARST ARSW-t (Star Wars ábécésorrenben), később persze bevallotta, hogy valószínűleg több idő volt, nem is figyelte, hogy mennyi. A részletekbe most nem mennénk bele, a Wireden elolvasható (angolul), hogy miként csinálta meg a filmeket, amelyeket afféle provokációnak szánt. Totálisan értelmetlen a cucc, de érdekes, íme a negyedik rész összes szava ábécésorrendben:A Heti Star Wars-pletykák eddigi részeit...

... külön gyűjtőoldalon szedtük össze, ide kattintva elérhetők.