Látott már amerikai elnököt a Central Parkban? Itt a lehetőség!

Fotó: AFP / BRENDAN SMIALOWSKI

-

Ritkán engedheti meg magának egy hivatalban lévő amerikai elnök, hogy úgy töltse szabadidejét, ahogyan Barack Obama tette szombaton: végigsétált két tizenéves lányával a New York-i Central Parkon – jelentette az amerikai média.


Obama kiruccanását előre nem jelentették be, így az elnök megjelenése Manhattan nevezetes parkjában igencsak meglepte a járókelőket, a kocogókat és a turistákat. Többen sikongatva, kiabálva üdvözölték az elnököt, az autósok dudáltak.

Barack Obama két lányával, Maliával és Sashával sétált a parkban, illetve társaságukban volt még az elnök féltestvére, Majas Soetoro-Ng és férje, Konrad Ng. A first lady, Michelle Obama nem tartott velük.

Az elnök biztonságáért felelős szakszolgálat, a Secret Service 50 ügynöke vigyázott rájuk, Manhattan felett helikopterek köröztek. A park jelentős részét lezárták a biztonsági szolgálat emberei.

Barack Obama és családtagjai hot dogot vásároltak a parkban, az amerikai elnök pedig elbeszélgetett a bangladesi születésű hot dog-árussal.

A húszperces séta után az amerikai elnök elment két lányával egy hiphopmusicalre, amelyet a Broadway egyik színházában adtak elő. A darab a függetlenségi háború idején játszódik. Eric Shultz fehér házi szóvivő azt mondta, hogy az elnöknek nagyon tetszett a darab, s az előadás alatt mellette ült a rendező, Lin-Manuel Miranda.Barack Obama egy három évvel ezelőtti New York-i pártrendezvényen elpanaszolta, hogy nehezen viseli az őt oltalmazó biztonsági rendszer miatti korlátokat, mert olyan egyszerű dolgokat sem tehet meg, hogy bemegy egy könyvesboltba vagy kávézóba, vagy pedig végigsétál a Central Parkon. Barack Obama négy évig élt az amerikai nagyvárosban, a New York-i Columbia Egyetemnek volt a diákja.