Látogatócsúcsot döntött a Sziget

Forrás: Rockstar Photographers

-

Bár még nincsenek meg a zárónapi adatok, az már biztos, hogy több mint 430 ezer látogatója volt a Sziget fesztiválnak – mondta a főszervező, Gerendai Károly az MTI-nek. A végső szám elérheti a 440 ezret is.


A fesztivál napi maximális befogadóképessége 90 ezerre emelkedett, és soha ennyien még nem voltak benn a Szigeten, háromszor is telt ház volt: hétfőn Robbie Williams, pénteken Avicii, szombaton a Kings of Leon miatt.

A Robbie Williams-koncert végül drágább lett, mint tervezték, így a Sziget költségvetése 4,7 milliárd forintra nőtt, ennek ellenére Gerendai úgy számol, hogy a fesztivál nyereséges lesz. Mivel a zamárdi Balaton Sound és a soproni VOLT fesztivál is jól sikerült, így jó szezont zárt a Sziget Kft. – mondta.

A látogatószám emelése már csak úgy képzelhető el, ha mindennap telt ház vagy ahhoz közeli állapot lesz, mert a napi 90 ezer főt már nem lehet növelni – fejtette ki Gerendai, aki szerint, bár nincs hová tenni újabb programhelyszínt vagy sátorozóhelyet, a szolgáltatásokat és a programokat még lehet színvonalasabbá tenni.

Idén „nem volt kiemelkedő számban napszúrás vagy rosszullét. A fesztivál egyik alkalmazottját infarktus miatt szombaton újra kellett éleszteni, de szerencsére ez azonnal megtörtént, és három perc alatt kiért a motoros egészségügyi szolgálat, majd nem sokkal később már a mentő is ott volt, és sikerült megmenteni az életét” – mondta végül a főszervező.