László Petra nem is perelné be az elgáncsolt szíriait

-

A férje tagadja, hogy ilyet mondtak volna. Egy orosz lapnak csak annyit mondtak, bebizonyítják, hogy tévedett, László Petra pedig ártatlan. A Facebookot viszont tényleg perbe fognák.


László Petra férje a mno.hu-nak úgy nyilatkozott, nem mondtak olyat, hogy pert indítanának a Röszkénél felbukó menekülttel szemben, ahogy az az Izvesztyija nevű orosz lapban nem is olvasható. A férj hozzátette, nem is terveznek ilyet. Az Izvesztyijában megjelent interjúban László Petra arról viszont beszélt, hogy be fogják bizonyítani, hogy a szíriai férfi téved, első nyilatkozatában sem őt, hanem egy rendőrt hibáztatta azért, mert elesett. A férje számára becsületbeli dolog, hogy ebben az ügyben ő ártatlan – nyilatkozta László Petra. (Az esetről több videofelvétel is készült, az egyiken az látszik, hogy László Petra tényleg gáncsot vet, de lába nem éri el a gyerekét cipelő menekült férfit.)


Azt viszont tényleg szerepel az Izvesztyija-interjúban, hogy a Facebookot perelnék, ugyanis ott törölték az őt támogató csoportokat, miközben az őt támadó csoportok minden gond nélkül működhettek. Valamint az is valóban az interjú része volt, hogy az Oroszországba való költözésen gondolkoznak.

Reggel a Mashable írt az interjúról, abban még az volt olvasható, hogy László Petra, a korábbi N1TV-s operatőr beperelné a szír menekült férfit, aki azóta fociedzőként dolgozik Spanyolországban.

Alább az első videón László Petra lába mintha nem érné el a szíriai férfit. A másodikon – egy másik szögből – ez másképp látszik. Az viszont kétségtelen, hogy gyerekekbe rúgott bele.