László Petra: Halálos fenyegetések között élünk

Forrás: index.hu/AFP

-

Személyes tragédiáiról is mesélt a Heti Válasz csütörtöki számában megjelenő interjúban László Petra, az N1TV operatőre, aki azzal szerzett kétes hírnevet, hogy Röszkén belerúgott egy menekült gyerekbe.


Teljesen elszigetelten, telefon és internet nélkül él László Petra, a Jobbik-közeli az N1TV egykori operatőre, aki azzal lett világszerte ismert és gyűlölt, hogy Röszkén megrúgott egy, a rendőrök elől szaladó gyereket, és megpróbált elgáncsolni egy férfit, aki a gyerekével a karjában futott. Az eset után elbocsátott operatőr a Heti Válasznak azt mondta: több száz fenyegetést kapott, köztük olyat is, ami úgy szólt: „Focizni fogunk a fejeddel, te szuka!”

A rendőrség állítólag terrorista fenyegetésként azonosította, hogy az N1TV szervereit feltörő tunéziai hackerek 20 ezer euró vérdíjat tűztek ki a fejére, ezért ő sem tudja félvállról venni azt. László Petra úgy fogalmazott: bűnhődik és retteg, de nem mondhatja, hogy ennél nincs rosszabb. Korábban ugyanis két gyermeket is elveszített, az egyik egynapos korában halt meg, a másodikkal elvetélt.

„Egész életemben klasszikus családot akartam, sok gyerekkel, boldogsággal. És erre, tudtomon és akaratomon kívül, megrúgtam egy gyermeket. Nagyon tud fájni” – mondta az operatőr a Heti Válasznak.