Lassan tavaszba fordul az esős idő

Fotó: MTI / H. Szabó Sándor

-

Néhány napig több-kevesebb napsütés lesz a jellemző, de csütörtökön újra jön az eső, a hegyekben pedig hó. Vasárnap viszont igazi tavasz lesz, tíz fok fölötti hőmérséklettel.


A Köpönyeg.hu előrejelzése szerint kedden erősen felhős lesz az ég, de főleg a középső országrészben már többször előbukkan a nap. Főleg délen és nyugaton számíthatunk újabb esőre, záporra. Az északkeleti szél többfelé megélénkül, néhol meg is erősödik. Reggel 1 és 7, délután 5 és 10 fok között alakul a hőmérséklet.

Szerdán reggel változóan felhős lesz az ég, mindenhol legalább rövid időre kisüt a nap. Délelőtt nyugat felől egy záporsáv vonul végig a Dunántúlon, majd délután eléri a középső országrészt is. Nyugaton 6 és 10, máshol 11 és 17 fok között alakul a hőmérséklet. Tavasziasan enyhe idő lesz.

Csütörtökön borult idő várható és több helyen fordul elő jelentős mennyiségű eső. A hegyekben havas eső is hullhat. 10 fok körüli értékeket mérhetünk délután.

Pénteken eleinte borongós idő lesz további csapadékkal, majd a délelőtt folyamán a viharossá fokozódó szél hatására csökken a felhőzet, egyre nagyobb területen süt ki a nap. A hőmérsékletben nem lesz lényeges változás.

Szombaton többórás napsütésre van kilátás. Csak elszórtan alakul ki futó zápor. Reggel fagypont körül alakul a hőmérséklet, délután 5 és 11 fok lesz.

Vasárnap ragyogó napsütés valószínű kevés felhővel. Egy-egy zápor előfordulhat. Kissé ismét erősödik a nappali felmelegedés: egyre többfelé emelkedik 10 fok fölé a hőmérséklet.