Lassan kitisztulhat az ég

Fotó: MTI / Varga György

-

Az autósok figyeljenek a szélre. Ilyen lesz az időjárás keddig.


Borongós időre számíthatunk vasárnap, de délutántól északnyugat felől megkezdődik a felhőzet csökkenése. Szórványosan (de nagyobb eséllyel délen és keleten) várható eső, záporeső. Az északnyugati szél többfelé megerősödik, nyugaton és a középső tájakon viharossá fokozódik. Hidegfronti hatás lesz. Reggel 7 és 12, délután 12 és 19 fok között alakul a hőmérséklet - írja a Köpönyeg.

Hétfőn tovább északnyugat felől szakadozik, csökken a felhőzet. A többórás napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen, és elszórtan (főleg a Dunántúlon) zápor is kialakulhat. Az északnyugati szél erős marad. A hőmérséklet reggel 5, délután 15 fok körül alakul.Hidegfronti hatás várható. Az autósoknak az erős oldalszél miatt kell figyelmesebben közlekedniük.

Kedden a sok napsütés mellett gomolyfelhők jelennek meg az égen délután, melyekből elszórtan fordul elő zápor, néhol zivatar. Reggel hűvös lesz (nem zárható ki a fagyzugos helyeken a talaj menti fagy), délutánra 17 fok köré erősödik a nappali felmelegedés.