Lassan helyreáll a rend a vasúton - újra járnak a vonatok

Fotó: MTI/Kovács Tamás / MTI/Kovács Tamás

-

Este kilenc óráig még átlag 20-30 perces késések várhatók a Déli pályaudvarra érkező járatoknál, és a Budapest-Cegléd vonalon is fokozatosan áll helyre a menetrend, míg a dél-balatoni vonalon a délutáni csúcsforgalomban további késések várhatók.


MÁV szakemberei kijavították a Budapest-Kelenföld-Biatorbágy vasútvonal felsővezetéki rendszerében keletkezett hibát, újraindult a vonatközlekedés a Déli pályaudvar felé. A menetrendi közlekedés este kilenc órára állhat helyre, addig 20-30, esetenként 40 perces késések is előfordulhatnak a Dunántúl egyes vonalain - tájékoztatta a VS.hu-t Karavecz Imre, a MÁV sajtóügyeletese.
Csütörtök délután a Biatorbágy és Budapest Déli pályaudvar között műszaki okok miatt  másfél óráig nem volt feszültség a vasúti felsővezetékben. A Budapest Déli-Kelenföld-Győr-Hegyeshalom vasútvonalon emiatt akadozott a vasúti közlekedés, 100 perces késések is előfordultak. A Déli pályaudvaron sem volt áram a felsővezetékben, ezért az onnan induló és oda érkező vonatok is késtek.
A Budapest-Cegléd vonalon Üllőnél - a jól működő fény- és félsorompó tiltó jelzése ellenére - a vasúti sínekre hajtott egy kerékpáros, és a Budapestről Szegedre tartó Aranyhomok InterCity halálra gázolta. A helyszínelést befejezték, mindkét vasúti pályán megindulhattak a vonatok. A menetrend fokozatosan áll helyre, a kora délutáni csúcsforgalomban Cegléd felé utazóknak még 15-20 perces késésekkel kell számolniuk - közölte Kavalecz Imre.
A Budapest-Siófok-Fonyód-Nagykanizsa-Murakeresztúr vonal alsó szakaszán, Nagykanizsától Murakeresztúrig áramtalanítani kellett a vasúti felsővezeték-rendszert, mert faágak estek a vezetékre. A faágakat el kell távolítani, a munkát már elkezdtek. A szakaszon késnek a vonatok.