Las Vegas a legjobbak között

Fotó: PHILIPPE-OLIVIER CONTANT / AGENC / PHILIPPE-OLIVIER CONTANT / AGENC

-

Jóváhagyta a Las Vegas-i csapat 2017-es csatlakozását az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) igazgatótanácsa.


"Ez rendkívül izgalmas lehetőség, nem csak Las Vegasnak, hanem a ligának is" - nyilatkozta Gary Bettman, az NHL első számú vezetője. A liga igazgatótanácsának egyhangúlag meghozott döntése után hangsúlyozta: nagyrészt a Bill Foley által vezetett tulajdonosi kör kitartása és ereje miatt döntöttek a létszámemelés mellett, ugyanis a milliárdos üzletember már három éve dolgozik azon, hogy csapata bekerüljön a bajnokságba.


Foley 500 millió dollárt fizetett az NHL-nek a csatlakozásért. Együttese az áprilisban átadott, 17 500 férőhelyes T-Mobile Arénában játssza majd hazai meccseit.


Korábban csak az előszezonban rendeztek mérkőzést Las Vegasban (Los Angeles-Colorado)


A mezőny legutóbb 2000-ben bővült, akkor a Minnesota és a Columbus 80 millió dollárt fizetett a felvételért. Ezúttal Las Vegas mellett a Quebec City adott be hivatalos kérelmet, de Bettman elmondása szerint az elhúzódó tárgyalások egyelőre nem vezettek eredményre a kanadaiakkal.

A létszámemelés a 2017/18-as idénytől valósul meg. Az NHL-ben a Las Vegas lesz a 31. klub, ebből 16 a keleti, 15 pedig a nyugati főcsoportban játszik majd, a lebonyolítás nem változik. A számos profi bokszgálának otthont adó, 2,2 millió lakosú Las Vegasnak ez lesz az első klubja a négy nagy tengerentúli csapatbajnokságban (NHL, NBA, NFL, MLB).