Larry King is az oroszpárti ukránok fizetőlistáján volt?

Fotó: AFP / ANGELA WEISS

-

Óránként közlik, ki mennyit kapott Ukrajnából Trump támogatására.


Egy nyomtatott lapban még meg sem száradt volna a nyomdafesték cikkünkön, melyben megírtuk, hogy Trump kampányfőnöke lemondott, mert a volt ukrán elnöknek adott tanácsokat, illetve pénzt kaptak Trump kampányára, máris itt az újabb botrány: egy ukrán kormánypárti képviselő azt állította pénteken, hogy a republikánus elnökjelölt kampányfőnöke mellett az ismert amerikai tévés újságíró, Larry King is kapott kenőpénzt a megbuktatott ukrán államfő, Viktor Janukovics pártjától.

Az ukrán átlagfizetés a gyakorlatilag háború sújtotta országban kiszámíthatatlan, a húszezer forintnyi havi bér, nyugdíj valóságos csoda – már ha megkapják.

Szerhij Lescsenko, a Petro Porosenko ukrán elnök mögötti parlamenti tömörülés képviselője sajtóértekezletén azt állította, hogy a Janukovics féle Régiók Pártjának „fekete könyvelése”, azaz nem hivatalos pártfőkönyve szerint Larry King 225 ezer dollárt kapott azért, hogy interjút készítsen a Janukovics elnöksége idején hivatalban volt Mikola Azarov miniszterelnökkel.

A képviselő által nyilvánosságra hozott adatok szerint a 2014 februárjában a Majdan-tüntetések nyomán Oroszországba menekült volt ukrán elnök pártjától Paul Manafort több mint 12,7 millió dollárt kapott 2007. november 20. és 2012. október 5. között. Ebből a legnagyobb, amit Trump kampánytanácsadójának egy összegben átadtak, 3,5 millió dollár volt.