Lángoló autó, vízágyúzás és közlekedési káosz a magyar-román után

Fotó: MTI / Marjai János

-

A Keletinél rengeteg rendőr sorakozott fel, a Groupama Arénánál állóháború alakult ki a rendőrök és a mindennel dobálózó ultrák között.


A 0-0-ra végződő válogatott mérkőzés után a Groupama Aréna előtt tombolták ki magukat a futballhuligánok. A rendőrök könnygázzal lőtték az ultrákat, akik így nem tudtak közel nyomulni a sorfalhoz. A rendőrök viszont nem voltak elegen ahhoz, hogy embereket emeljenek ki a tömegből. A helyzetet a vízágyúzás és a lovasrendőrök bevetése sem oldotta meg. A 444 szerint az ultrák egyértelműen túlerőben voltak.


A helyzet állóháborúvá vált, az ultrák üvegekkel és betondarabokkal, közlekedési táblákkal és szemetesekkel dobálták meg a rendőröket. A HVG fotója szerint az Elnök utcában egy autót is felgyújtottak a huligánok.

A pesti oldal nagy része így vagy úgy járhatatlanná vált, sok főutat lezártak. A Keleti pályaudvart érintő legtöbb tömegközlekedési eszközt elterelték, vagy ahol ez nem lehetséges, ott nem állnak meg járművek a Keletinél. A rendőrök sorfalat állnak a pályaudvarnál, ha az ultrák mégis a még több ezer menekültnek otthont adó tranzitzóna felé indulnának.

A Baross téren a rendőrök vették át az irányítást, többször megváltoztatva, hogy épp merre lehet behajtani. A tér fölött rendőrségi helikopterek köröztek, megjelent a kamerás rendőrautó is.