Lakókocsiban, Old Nick néven élt a Romanov-leszármazott

-

A világtól elvonultan élt és halt meg III. Sándor orosz cár dédunokája egy észak-ausztráliai lakókocsiparkban. A 72 éves férfit, akit a helyiek csak Old Nickként ismertek, hétfőn temettette el egy vagyonos darwini család.


Leonyid Gurevics Kulikovszkij, az utolsó előtti orosz cár egyenes ági leszármazottja és II. Erzsébet brit királynő, valamint férje, Fülöp herceg távoli rokona feltehetőleg szívroham következtében hunyt el szeptember 27-én, amikor a kutyáját sétáltatta az Északi területen fekvő Katherine-ben lévő otthonánál – közölte Simon Andropov, Darwin tiszteletbeli orosz konzulja.


A 72 éves férfi holttestét egy kórházban őrizték, amíg a hatóságok a családja után kutattak. Végül Kulikovszkij szülőhelyén, Dániában bukkantak rá a férfi lánytestvérére. A nő értesítette az orosz ortodox egyház ausztráliai képviselőit arról, hogy a Romanov család egyik száműzött tagja meghalt az ország északi részén.

A Darwin szerb ortodox templomában tartott hétfői temetésen az orosz egyház, az orosz, a dán és az Északi terület kormányainak képviselői is tiszteletüket tették. Ötven ember vett részt a szertartáson, amelynek költségeit – mivel a férfi hagyatékából nem lehetett fedezni – egy vagyonos darwini család vállalta magára.

A Kulikovszkij családnak a temetésen felolvasott közleménye szerint az után szakadt meg a kapcsolatuk a férfival, hogy az 1967-ben elhagyta Dániát, és Ausztráliába költözött. A férfi Sydney-ben dolgozott, soha nem házasodott meg, és gyermekei sincsenek.