Lagzi Lajcsi nem beszélhet telefonon a gyerekeivel

Fotó: MTI / Mihádák Zoltán

-

Az ügyészség minden áron meg akarja akadályozni, hogy a vesztegetési ügyben összebeszéljen a feleségével, ezért a gyerekektől is eltiltották.


A Székesfehérváron előzetes letartóztatásban lévő Galambos Lajos (művésznevén Lagzi Lajcsi) az ügyészség tiltása értelmében nem fogadhat a börtönben felnőtt látogatót. A feleségét, a szintén gyanúsított, de a betegsége miatt szabadlábra helyezett Boglárkát azért nem engedik be hozzá, hogy ne beszéljenek össze a vesztegetési ügyben. A Blikk most azt írja, hogy az ügyészség megtiltotta azt is, hogy a gyerekeivel telefonon beszélhessen.

A lap szerint az ügyészség azért vonta meg a telefonos kapcsolattartást a zenésztől, mert a felesége egy televíziós interjúban nemrég bevallotta, hogy amikor esténként a gyerekek beszélnek telefonon az apjukkal, ő is ott ül mellettük. Ez viszont tilos, így az ügyészség jobbnak látta meghozni az újabb szigorító határozatot. Ám azt nem tiltották meg neki, hogy havonta egyszer – felügyelet mellett – találkozhasson a gyerekeivel a börtönben. A lap szerint Galambos Lajos korábban azért nem élt ezzel a lehetőséggel, mert nem akarta, hogy a gyerekei a börtönben lássák.

Galambos Lajost szeptember 24-én vették őrizetbe, áram-, víz- és gázlopással, valamint vesztegetéssel gyanúsítják. A hét elején többoldalas írásos vallomást tett, amelyben tagadta a terhére rótt bűncselekmények elkövetését.