Lagzi Lajcsi már nem minden birtokát árulhatja

Fotó: MTI / Lakatos Péter

-

A Budaörsi Járásbíróság zár alá vette Galambos Lajos ingatlanjainak egy részét. Mexikói kiruccanása után a zenész az elmúlt napokban itthon volt, de úgy nyilatkozott, hogy ha nem hagyják békén, akkor végleg külföldre megy, ahol egyébként 2,6 milliárd forintért már árulja boldogasszonypusztai birtokát.


Gyimesi Kinga, a Budapest Környéki Törvényszék sajtótitkára közleményében tudatta, hogy a Budaörsi Járási Ügyészség a gyanúsított ingatlanának zár alá vételét indítványozta vagyonelkobzás és pénzbírság biztosítása érdekében.

A Budaörsi Járásbíróság azonban csak az ingatlanok egy részére rendelt el zár alá vételt, más tekintetben az ügyészség zár alá vételi indítványát elutasította - tette hozzá a sajtótitkár. Az nem derült ki, hogy pontosan mely ingatlanokról van szó.

A Budaörsi Járásbíróság tavaly szeptember 24-én rendelte el a zenész és két társa előzetes letartóztatását, akiket azzal gyanúsítottak, hogy egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegették az ellenőröket.

Az ügy egyik gyanúsítottjának előzetes letartóztatását még tavaly október 2-án megszüntette a törvényszék, amely idén január 22-én döntött úgy, hogy nem hosszabbítja meg Galambos Lajos és egyik társa előzetes letartóztatását, arra hivatkozva, hogy már nem kell tartani a bizonyítás meghiúsításától és a bűnismétléstől.