Lagzi Lajcsi már előzetesben van

Fotó: MTI / Szigetváry Zsolt

-

Előzetes letartóztatásba helyezte csütörtökön a Budaörsi Járásbíróság azt a három embert, akik az alapos gyanú szerint egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban éveken át méretlenül vételezték az áramot, a vizet és a gázt, majd megvesztegették az ellenőröket. Galambos Lajos (művésznevén: Lagzi Lajcsi) felesége is a gyanúsítottak között lehet.


Az MTI úgy tudja, hogy Lagzi Lajcsin kívül a feleségét, valamint a zenészhez köthető apartmanparkot üzemeltető cég vezetőjét helyezték előzetesbe.


Mint azt megírtuk két nappal ezelőtt, Galambos Lajost egy nő és egy másik férfi társaságában rendőrök vitték el egy luxusvillából a Komárom-Esztergom megyei Mocsán. Az eset vizsgálata elfogultság bejelentése miatt került a Budaörsi Járási Ügyészséghez, amely lopással és vesztegetéssel vádolja az érintetteket.


Az ügyészségi szóvivő szerint a nyomozás eddigi adatai alapján az egyik gyanúsított egy mocsai lakóházban és egy tatai apartmanparkban olyan illegális bekötéseket építtetett ki, amelyek lehetővé tették, hogy társaival éveken keresztül méretlenül használják az áram-, víz- és gázszolgáltatást, miközben a szabályosan felszerelt mérők óraállása alapján csak minimális összegű díjakat fizettek.

A mocsai házban több mint tíz év alatt, a tatai apartmanparkban pedig több mint öt év alatt 3,5 millió és 30 millió forint közötti összegű kárt okoztak a szolgáltatóknak.


Több százezer forint csúszópénzt adtak

Tavaly októberben az áramszolgáltató ellenőrei megjelentek a tatai apartmanparkban, és mivel a bűnügy két mostani gyanúsítottja attól tartott, hogy észreveszik és jelentik az illegális bekötést, több százezer forint készpénzt adott nekik. A megvesztegetett szakemberek ennek fejében a gyanúsítottak által kértnek megfelelően vették fel az ellenőrzésről készült jegyzőkönyvet, és ugyanígy jártak el a mocsai lakóház ellenőrzésekor is.

A járásbíróság – mivel okkal lehetett tartani attól, hogy a gyanúsítottak elrejtőznének, így kivonva magukat a büntetőeljárás alól, és fennáll a tanúk befolyásolásának, valamint a bűnismétlésnek a veszélye is – harminc napra elrendelte az érintettek előzetes letartóztatását. A határozat ellen a gyanúsítottak fellebbeztek.