Ladányi megmutatta Chernomaznak

Fotó: Getty Images / István Hajdu

HÁTTÉR

A Dab.Docler a válogatott keretből kihagyott Ladányi Balázs vezérletével intézte el a Fehérvárt a jégkorong Magyar Kupa négyes döntőjének első meccsén.


Ladányi két góllal és egy gólpasszal és remek játékkal húzta alá a héten adott azon nyilatkozatát, amikor hangsúlyozta, hogy nem a 11. és nem is a 12. számú csatár Magyarországon, vagyis igazán megérdemelte volna a behívót a divízió I/A vébére készülő válogatott keretébe. A remekül kezdő dunaújvárosiak Peterdi Imre góljával szereztek vezetést – a gólpasszt természetesen Ladányi adta –, amit Colton Yellow Horn ki tudott egyenlíteni még az első negyedben. A második harmadban aztán nem esett újabb gól, így döntetlennel érkeztek meg a csapatok az utolsó harmadhoz is. A 44. percben Ladányi egy felső sarkos lövéssel szerezte meg a vezetést a Dab.Doclernek, majd a fehérvári rohamok ellenére Peterdi meglőtte második gólját is három perccel a vége előtt, és Ladányi az üres kapuba találva biztosította be a győzelmet. Ez kilenc éve az első újvárosi siker a Fehérvár ellen, amit Ladányi külön kiemelt az MTI-nek nyilatkozva: „Nagyon örülök a sikernek, mert a mostani keretünk kilencven százaléka még soha nem nyert mérkőzést a Fehérvár ellen.” Hozzátette azt is, hogy egyáltalán nem a kapitánynak szólt a lenyűgöző teljesítmény, csak így jött ki a lépés: „Én hiába érek el például három pontot, ha a csapat kikap. Most viszont mindenki remekül harcolt, jól védekeztünk, sok lövést blokkoltunk, és megakadályoztuk, hogy a Volán lendületből ránk hozza a korongot.” A Fehérvár öt éve nem szenvedett vereséget magyar csapattól tétmeccsen, 2009-ben az Újpest tudta megverni őket. JÉGKORONG MAGYAR KUPA, 1. FORDULÓ DAB.DOCLER–SAPA FEHÉRVÁR AV 19 4-1 (1-1, 0-0, 3-0) DAB: Sevela – Lindgren (1), Huba, Peterdi 2 (2), Szappanos (2), Ladányi 2 (1) – Nagy R., Hüffner, Azari, Galanisz, Kiss Á. – Hruby G., Erdélyi T., Somogyi, Gröschl, Pavuk – Szabados, Papp V., Léránt FEHÉRVÁR: Hetényi Z. – Sertich (1), Hetényi P., Banham, Sarauer, Kovács Cs. – Pozsgai, Szirányi B., Magosi B., Naglich (1), Yellow Horn 1 – Varga A., Orbán, Németh A., Benk, Vincze P. – Sárpátki, Nemes, Tóth G. Gólok: 1:25: Peterdi (Ladányi, 1-0). 17:24: Yellow Horn (Naglich, Sertich, 1-1). 43:39: Ladányi (Szappanos, Lindgren, 2-1). 56:59: Peterdi (Szappanos, Lindgren, 3-1). 59:01: Ladányi (Peterdi – üres kapu, 4-1) A másik mérkőzésen a Miskolc 4-3-ra verte a Ferencvárost úgy, hogy a játékvezetők az utolsó percben 34 percnyi büntetést osztottak ki a begőzölt játékosoknak.


A final four további meccsei:

2. FORDULÓ  (szombat) Fehérvár–Ferencváros 15:00 Miskolc–Dab.Docler 18:30 3. FORDULÓ (vasárnap) Ferencváros–Dab.Docler 13:30 Miskolc–Fehérvár 17:00