Ladányi kimaradt a válogatott keretből

Fotó: Getty images / István Hajdu

HÁTTÉR

Az elmúlt két évtized egyik legmeghatározóbb játékosa a divízió I/A vébére készülő válogatott bő keretében sem kapott helyet.


A Magyar Jégkorong Szövetség szerint is ez az egyik legmeglepőbb dolog Rich Chernomaz szövetségi kapitány keretében. A Dunaferr SE játékosa 1995 óta oszlopos tagja volt a nemzeti alakulatnak, és az év korongozója volt 2002-ben és 2004-ben. „Godó” azonban idén már nem tart a csapattal, amely április 7-én kezdi felkészülését, és április 12-én Ausztria, 13-án pedig Szlovénia ellen lép jégre Budapesten barátságos meccsen. A 38 éves dunaújvárosi játékos az MTI érdeklődésére elmondta: nem érti a kapitány döntését, mert úgy érzi, még mindig a legjobbak közé tartozik, a szezonban is jól teljesített, a Mol Liga alapszakaszában ő volt a legponterősebb játékos (47 mérkőzés, 62 pont), őt választották a legjobb csatárnak, és bekerült az All Star-csapatba is. „Chernomaz hivatkozott arra, hogy a Mol Ligában játszom, a fiatalításra... Azt hiszem, annyit megérdemeltem volna, hogy megkérdezze, szeretnék-e elmenni a vb-re. Úgy érzem, nem a 11. vagy 12. csatár vagyok az országban, hanem még mindig a jobbak közé tartozom” – fogalmazott Ladányi, aki 227 válogatott összecsapásán rekordnak számító 214 pontot (78 gól, 136 gólpassz) gyűjtött, és amióta tagja felnőtt válogatottnak (1994/95), egyetlen vb-ről sem hiányzott. „Az én generációm sokat tett azért, hogy a válogatott A-csoportos legyen. Nem tudom felfogni, hogy nem férek be a bő keretbe sem. Ha oda behívott volna, akkor meg nem tudta volna megtenni, hogy nem visz ki a vb-re, mert az edzésmunkámmal bebizonyítottam volna, helyem van az utazó csapatban” – tette hozzá Ladányi. A válogatott április 14-én utazik el Dél-Koreába, Gojang városába, ahol 20-án kezdődik a világbajnokság. Az ellenfelek sorrendben a következők lesznek: a házigazda Koreai Köztársaság, Ukrajna, Szlovénia, Ausztria és Japán. Az első két helyezett jut fel a 2015-ös elit világbajnokságra, az utolsó pedig jövőre a divízió I/B-ben szerepel majd.


A magyar jégkorong-válogatott kerete

Kapusok: Bálizs Bence (Sapa Fehérvár AV 19), Hetényi Zoltán (Sapa Fehérvár AV 19), Rajna Miklós (Sapa Fehérvár AV 19), Sevela Peter (Dab.Docler) Hátvédek: Gőz Balázs (Morzina-Avoriaz), Gröschl Tamás (Dab.Docler), Hetényi Péter (Sapa Fehérvár AV 19), Hüffner Adrián (Dab.Docler), Kiss Dániel (Sapa Fehérvár AV 19), Orbán Attila (Sapa Fehérvár AV 19), Pozsgai Tamás (Sapa Fehérvár AV 19), Szirányi Bence (Sapa Fehérvár AV 19), Tokaji Viktor (Sapa Fehérvár AV 19), Varga Arnold (Sapa Fehérvár AV 19), Vas Márton (Löwen Franfurt) Csatárok: Azari Zsolt (Dab.Docler), Bartalis István (Troja Ljungby), Benk András (Sapa Fehérvár AV 19), Hári János (HIFK Helsinki), Kóger Dániel (Elmira Jackals), Kovács Csaba (Sapa Fehérvár AV 19), Magosi Bálint (Sapa Fehérvár AV 19), Mihály Árpád (Sapa Fehérvár AV 19), Nagy Gergő (Quad City Mallards), Nagy Krisztián (El Paso Rhinos), Nemes Benjamin (Sapa Fehérvár AV 19), Németh Attila (Sapa Fehérvár AV 19), Sárpátki Tamás (Sapa Fehérvár AV 19), Sebők Balázs (Kärpät Oulu), Sofron István (Krefeld Pinguine), Vas János (HC Rouen)