L. Simon fitneszedző felesége is nyert állami földet

Fotó: MTI/MTVA / Bruzák Noémi

-

Egy 34,4 hektáros természetvédelmi területet nyert el.


December elején a földalapkezelő földárverésén L. Simon László felesége 21 millió 250 ezer forintért jutott egy Velence-tó közeli birtokhoz Nadapon – írta a Blikk. Mindössze 617 ezer forintért hektáronként, pedig a szomszédos Velencén közel 3 millió forintos hektáráron kelt el a meghirdetett állami föld.


A föld megszerzése azért is tűnik jó üzletnek, mert idegenforgalmi célokra is alkalmas, a nadapi önkormányzat több befektetővel is tárgyalt korábban, akik szállodát konferenciatermekkel, sőt még termálfürdőt is építettek volna oda.

A lap megkereste L. Simon Lászlót is, de csak a Miniszterelnökség sajtóosztálya válaszolt. Ebben arról írnak, hogy az államtitkár felesége nem közszereplő, ezért üzleti ügyeiről nem köteles a nyilvánosságot tájékoztatni. „Ugyanakkor semmi sem zárja ki, hogy egy politikus házastársa is részt vegyen a földárveréseken, főleg, ha az adott térségben él és gazdálkodik.”

A Blikk úgy tudja, L. Simon László feleségével közös cégein keresztül mintegy nyolcvanhektárnyi területet birtokolhat a Velencei-tó környékén, csak az elmúlt évben 80 millió forint állami és uniós támogatást kaptak.