A kutyákra és a bliccelőkre is gondol a BKK

Fotó: MTI/MTVA / Máthé Zoltán

-

Több változás is jön a pótdíjazásban, de a mentők is ingyen utazhatnak.


  • A helyszíni pótdíj befizetésére a pótdíjazást követően további két munkanap áll rendelkezésre az Akácfa utca 22. szám alatti Pótdíjazási Irodán. Erre azért van lehetőség, mert az ellenőröknél egyelőre nem lehet bankkártyával fizetni, az irodában viszont igen. Az elektronikus jegyrendszer bevezetésével viszont tovább bővül majd a befizetések lehetősége az ellenőröknél lévő mobil készülékek segítségével, azok ugyanis már bankkártyás fizetési módot is biztosítanak majd.

  • A bérletbemutatásra öt munkanapon belül lesz lehetőség, erre eddig két munkanap állt rendelkezésre.

  • Május 1-jétől nem függ a korábbi pótdíjaktól a bérletbemutatás lehetősége. Korábban nem élhettek azok az utasok a bérletbemutatás lehetőségével, akinek korábbi pótdíjtartozásuk volt, és azt nem rendezték.


De nem csak a bliccelők esetében várhatók változások. Májustól ugyanis

  • a kutyabérlet igazolvány nélkül is érvényes lesz egy kutya szállításakor.
  • Az Országos Mentőszolgálat hivatalos jelzéseivel ellátott ruházatot viselő mentődolgozók az OMSZ érvényes szolgálati igazolványának felmutatásával ingyen utazhatnak a BKK járművein.

  • Emellett a Fővárosi Közgyűlés jóváhagyta, hogy az 1-es villamos és a 103-as autóbusz közötti átszálláskor az egyszeri utazásra szolgáló jegyek (a vonal- és gyűjtőjegyek, valamint egyszeres átszállójegy) használata esetén nem kell új jegyet kezelni, hanem a már kezelt jeggyel annak érvényességi időtartamán belül lehet tovább utazni.

Változás, hogy a rendezvényhez kapcsolódó jegyek (legalább 50 darab szelvény egyidejű megrendelése esetén) 11–14 napos változatban is kaphatók. A kerékpárbérlet használata egyszerűsödik, mivel bármely érvényes BKK-bérlettel rendelkező, valamint díjmentes utazásra jogosult személy használhatja.