Kutyafuttában készül az olimpiára a MOB

Fotó: Róka László / Róka László

-

Pályáztatás nélküli, gyorsított eljárással kötött az olimpiarendezéshez kapcsolódó, több tízmilliós szerződéseket a MOB. A friss közbeszerzésekből mazsolázott a Buksza.


Komolyan készülődik a 2024-es olimpiai megpályázására a Magyar Olimpiai Bizottság (MOB). Legalábbis erre utal, hogy a MOB hat olyan többmilliós szerződést is megkötött, amelyekre egy lehetséges olimpia megrendezése esetén lenne szükség. Ezek részletei a pénteken megjelent Közbeszerzési Értesítőből derültek ki.

A hat szerződés egyike sem éri el darabonként a 25 millió forintot. Erre hivatkozva a közbeszerzéseket úgynevezett „hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárással, valamint a gyorsított eljárással” bonyolították le.

Ennek keretében a kiválasztott cégeknek a következő munkákat kell elvégezniük:

  • Egy napos budapesti rendezvény lebonyolításához szükséges hang- fény-, színpad-, és egyéb rendezvénytechnika biztosítása
  • Médiaanyagok, PR kommunikációs anyagok készítése
  • Az olimpiai mozgalomhoz kapcsolódó látogató központ szerkezeti és arculati kialakítása
  • Nyugat-Magyarországon egynapos rendezvény teljes körű megszervezése és lebonyolítása.

Az Országgyűlés július 6-án fogadta el azt a határozatot, amellyel támogatja a kezdeményezést, hogy Budapest megpályázza a 2024-es olimpiát. A határozat felkéri a kormányt, hogy nyújtson külön támogatást a fővárosnak és a MOB-nak a pályázati dokumentáció elkészítésére.


Felújítják a csillaghegyi strandot is

Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. pályázatot írt ki a csillaghegyi strand fejlesztésének terveire – olvasható a legfrissebb Közbeszerzési Értesítőben. A pályázóknak 30 ezer forintért kell megvenniük a dokumentációt, majd a győztesnek 150 napja lesz arra, hogy kidolgozza a 20 ezer négyzetméteres komplexum korszerűsítési terveit.


A közel 1500 oldalas értesítőből kiderül az is, hogy az iskolákat fenntartó szervezet, a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ fényképezőgép-beszerzése nem jött össze. Az intézmény 288 darab digitális fényképezőt szeretett volna vásárolni nettó 19 millió forintért, de az eljárás eredménytelen lett, mert nem érkezett ajánlat.