Kuruzslással vádolják a tévében rákkutatóként szereplő állatorvost

-

A teakeverékéről is megalapozatlanul állította, hogy gyógyítja a rákot.


Kuruzslás vádjával megkezdődött a Mosonmagyaróvári Járásbíróságon annak a férfinak a büntetőpere, aki öt éven keresztül állatorvosi végzettséggel kezelt különböző stádiumú daganatos betegeket írja a Válasz.hu. Az állatorvos rákkutatónak és professzornak adta ki magát.


A kuruzslással vádolt férfi különböző tévécsatornákon tűnt fel mint „nemzetközi hírű rákkutató". A Gazdasági Versenyhivatal korábban 35,5 millió forint befizetésére kötelezte, amiért teakeverékeiről megalapozatlanul állította, hogy alkalmasak a rák gyógyítására.


Otthon is rendelt

A vádlott Mosonmagyaróvár közelében fekvő Lébényben, a saját otthonában is fogadott rákbetegeket, miközben csak állatok gyógyíthatna, hiszen 1964-ben állatorvosként szerzett oklevelet. Az intravénás kezelést ápolók adták be a betegek lakásán. A magas dózisú C-vitamint és az ehhez szükséges eszközöket egy budapesti patikában szerezték be.

A büntetőeljárás a károsultak feljelentésére indult meg ellene, a tanúk között betegek hozzátartozóit is meghallgatja majd a bíróság.