Külső kerületekbe is lehet majd vinni a használható lomokat

-

Jövő héten indul az idei lomtalanítási szezon a fővárosban, elsőként az V., az I. és a XIII. kerületekben. Az FKF tavasztól két úgynevezett Szemléletformáló és Újrahasználati Központot tervez, ahol a későbbiekben mindenki leadhatná, amit még használhatónak tart, mások meg némi pénzért elvihetnék.


A közterület-fenntartó tervei szerint tavasszal két központot nyit, az egyiket a XV., a másikat pedig a XVIII. kerületben, közölte az FKF. Az elképzelések szerint a budapestiek vihetik el, és adhatják majd le a más számára még használható tárgyaikat, bútoraikat, stb, amelyeket aztán a rászorulók egy minimális tárolási díj ellenében elvihetnek.


Az idei lomtalanítás a jövő pénteken indul Budapesten, elsőként az V. kerületben, majd a hétvégén még kettőben. Az időpontokat az FKF a honlapján is közzéteszi, a pontos időpontokról pedig levélben és plakátokon tájékoztatnak.

Az elszállítás napján ideiglenes gyűjtőpontokra lehet vinni a szakszerű ártalmatlanítást igénylő hulladékokat, vagyis például a sütőzsírt, sütőolajat, festékeket, oldószereket és autógumikat.