Külön egységet hoztak létre a határkerítés javítására

-

Külön egységet állítottak fel a magyar határkerítés helyreállítására, amennyiben megrongálják, mondta a belügyminiszter az M1-nek. Szerinte továbbra is hatékony a műszaki határzár. A BBC vasárnap számolt be arról, hogy egyre több menekült jut át rajta, átvágják, vagy átmásznak rajta.


Pintér Sándor szerint a kerítés javításának költségei jelenleg minimálisak. Az igazán nagy tételt a megerősített rendőri jelenléttel kapcsolatos kiadások jelentik, mondta.

A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 113, szombaton 151, vasárnap pedig 237 határsértőt fogtak el.

A migránsok mozgását a határt őrző rendőrök és katonák távcsővel, valamint technikai eszközökkel folyamatosan figyelik. Hétfőn kora délután a katasztrófavédelem egy drónja szállt föl Mórahalom közelében, és a járőrök a drónra erősített kamera képén követték nyomon a határ túloldalán tartózkodókat. Hétfőn rendőrségi helikopter is járőrözött a térségben, a határ mentén telepített hőkamerák segítségével pedig már több kilométeres mélységben felfedezhető, ha a migránsok a zöldhatár felé tartanak.