Kulkáról is beszélt Sándor Mária a neki szervezett szimpátiatüntesén

Fotó: VS.hu / Adrián Zoltán

-


Két LMP-s politikus, Szél Bernadett és Sallai Róbert Benedek szervezett szimpátiatüntetést a „fekete ruhás nővérként” elhíresült Sándor Máriának. A délután ötkor a Kossuth téren megtartott tüntetésen pár százan jelentek meg, a többség fekete felsőben, ahogy azt a szervezők kérték.

A térre egy „Magyarország a magyar egészségügyért” feliratú molinót tartva érkeztek meg a résztvevők, köztük Sándor Mária és a Tanítanék Mozgalom egyik vezetője, a Teleki Blanka Gimnázium igazgatója, Pukli István.

A téren előbb Szél Bernadett szólalt fel, aki azt kérte a nővértől, hogy továbbra is folytassa a tevékenységét. Ezt követően Sándor Mária beszélt, aki azt mondta, meghatotta, hogy megszervezték neki ezt az eseményt. Majd a kórházba került Kulka Jánosról is szólt, akit jó barátjának nevezett, és nagyon rosszul érintette a betegsége. Mint mondta, mindent megtesznek kollégái azért, hogy felépüljön a kiváló színész.

A rendezvénynek nagyjából 20-25 perc után lett vége.

Sándor Mária szervezésében a PDSZ sztrájkjával egyidejűleg az egészségügyi dolgozók is tiltakoztak. A nővér utána arról beszélt, sok kollégáját is megfenyegették, hogy ne vegyenek részt a tüntetésen. Ugyanakkor eldöntötte, hogy a korábbi bejelentését visszavonja, és tovább folytatja mozgalmát.

Kulka Jánosról pedig a családja adott ki ma közleményt, ebben azt írták, hogy a színész „állapota jelenleg is súlyos, azonban az elmúlt napokban javulás tapasztalható”.