Kulka János kapta a legjobb színész díját Kaliforniában a Félvilágért

-

A kaliforniai Tiburon Nemzetközi Filmfesztiválon öt díjat nyert Szász Attila filmje. A Félvilágnak ítélték a legjobb film és a legjobb rendezés díját, Köbli Norbert a legjobb forgatókönyvíró, Nagy András a legjobb operatőr, Kulka János pedig a legjobb férfiszínész díját kapta – írja az Index.


A péntek éjjel véget ért filmfesztiválon 34 ország 64 alkotása versenyzett, melyek közül 15 volt nagyjátékfilm.

A tizenötödik alkalommal megrendezett fesztiválon még sosem nyert fődíjat magyar film, és még egy film sem kapott öt díjat egyszerre.

Az Index emlékeztet, hogy Szász Attila a harmadik magyar filmes, akit a legjobb rendező díjával tüntettek ki, korábban Szabó István és Kamondi Zoltán kapta meg ezt az elismerést. Szász Attilának ez nem az első győzelme a fesztiválon, tavaly A berni követ című filmjével a legjobb nem amerikai elsőfilmesnek járó Federico Fellini-díjat nyerte el.

Nagy András szintén másodjára kapott ezen a fesztiválon operatőri díjat, először a Bibliothėque Pascal című Hajdu Szabolcs-film fényképezéséért díjazták.Kulka János az első magyar színész, aki Tiburonban díjat kapott.

A Félvilág alkotói és a film nemzetközi fesztiválkörútját szervező MTVA munkatársai közleményükben gratulálnak Kulka Jánosnak, és mielőbbi gyógyulást kívánnak neki.