Kulka János egy menekülttel élt pár napig

-

Az együtt eltöltött időről videónapló is készült, amely a Menedék Egyesület albérletkereső programjához kapcsolódik.


Velkám Májgrentsz! címmel videósorozatot és albérletkereső programot indított a Menedék – Migránsokat Segítő Egyesület. Az első részben pár napra Kulka János látta vendégül otthonában az Afganisztánból származó, hat éve Magyarországon élő Amint. Az együtt töltött napokat a szereplők maguk örökítették meg, így a saját felvételekből készült, személyes hangvételű videónapló a lehető leghitelesebben adja vissza megismerkedésük és összebarátkozásuk történetét.


„Azt tapasztaltuk, hogy az utóbbi hónapokban érezhetően megnehezült azoknak az élete, akik hosszabb ideje itt élnek Magyarországon” – mondta Kováts András, a Menedék Egyesület igazgatója. Ezért a mostani kampánnyal azt szeretnék elérni, hogy olyan főbérlőket találjanak, akik örömmel tesznek lépéseket egy befogadóbb társadalomért, és szívesen adják ki lakásukat vagy szobájukat itt élő külföldieknek (normál áron vagy akár kis kedvezménnyel).

Kulka János és Amin történetét további három követi: A következőben Klein Dávid hegymászó lesz látható, majd a filmrendező Vranik Roland és a zenész-énekes Jónás Vera részvételével készült epizódot láthatják.