Külföldre szökött az Alstom-ügy egyik terheltje

Fotó: MTI/Máthé Zoltán / MTI/Máthé Zoltán

-

Több embert gyanúsítottként hallgatott ki az ügyészség. A külföldön bujkáló ellen nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.


Tavaly októberben kihallgatásokat tartott, házkutatásokat végzett a 4-es metró beruházásához kapcsolódó Alstom-ügyben a Központi Nyomozó Főügyészség. Az egyik terhelt külföldre szökött – írja a Magyar Hírlap. A Magyar Nemzet szerint Gulyás Lászlóról, a DBR Metró Projektigazgatóság volt vezetőjéről van szó. A lap jelzi, hogy a legfőbb ügyész „név nélkül említette meg Demszky Gábor volt SZDSZ-es főpolgármester egykori bizalmasát”.

Mindkét lap a Polt Péter legfőbb ügyész által Szabó Tímea országgyűlési képviselő kérdésére adott válaszból idéz, ehhez képest a Magyar Hírlap szerint 2, a Magyar Nemzet szerint 3 embert hallgattak ki gyanúsítottként.

A Magyar Hírlap a legfőbb ügyészt idézve azt írja, a vádhatóság „folyamatos, intenzív kapcsolatot tart az ügyben érintett külföldi hatóságokkal” a külföldre szökött férfi ügyében, aki ellen európai és nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.