Külföldi befektető mentheti meg a Győri ETO-t?

Fotó: MTI/MTVA / Krizsán Csaba

-

Külföldi tulajdonosa lehet a Quaestor bróketbotránya miatt bajba került Győri ETO FC-nek.


Külföldi befektetővel tárgyal a győri önkormányzat, azaz megmenekülhet a helyi futballklub, amely a Quaestor-csoport egyik leányvállalatának brókebotránya miatt csődölt be – írja az NSO. A lap ennél több új információt nem közölt az ügyben.


Borkai Zsolt, Győr fideszes polgármestere, korábbi tornász olimpiai bajnok és a Magyar Olimpiai Bizottság elnöke kedden még nagyon borúlátóan nyilatkozott. Szerinte az is megtörténhet, hogy a klub létesítményeit be kell szántani, és a négyszáz gyermekfocistát szélnek kell ereszteni – ezekről bővebben itt írtunk.

Az NSO-nak nyilatkozott a korábbi válogatott focista, Lipták Zoltán. Elmondása szerint ők se tudnak többet, mint ami a sajtóban megjelenik. „Az ember csak kapkodja a fejét, és nem tudja, éppen kinek mit hihet el. Néha azt gondoljuk, inkább jelentsék be, hogy vége mindennek, talán az is jobb lenne, mint ez a bizonytalanság” – mondta, majd hozzátette:


Senki sem tudja, mi lesz vele, mi lesz velünk, mi lesz a klubunkkal. Az szóba sem került, hogy nem lépünk pályára: sokat kaptunk az ETO-tól, ennyivel tartozunk, hogy végigcsináljuk a tavaszt fizetés nélkül. Hogy aztán mi lesz...?