Kulcsemberek hiányoznak a Costa Rica-i keretből

Fotó: AFP / EZEQUIEL BECERRA / AFP / EZEQUIEL BECERRA

A legjobb védő, illetve a legeredményesebb támadó is hiányzik a karibi ország világbajnoki keretéből. Elég kellemetlen ez Costa Ricának, akik amúgy is három sztárcsapattal kerültek össze a csoportkörben.


Már a sorsolás után látható volt, hogy a karibiak kissé kilógnak a rendkívül érdekesnek tűnő D-csoportból, pedig akkor még nem tudhattuk, hogy a gárda legfontosabb játékosai nem is szerepelhetnek majd Brazíliában. Az Everton védőjének, Bryan Oviedonak még januárban tört el a lába a Stevenage elleni FA-kupa mérkőzésen, míg a selejtező házi gólkirálya, a harminckétéves Álvaro Saborío az edzőtáborban szenvedett lábtörést.

Légiósokból így sem lesz hiány: Jorge Luis Pinto Spanyolországból, az Egyesült Államokból, Belgiumból, Németországból, Norvégiából, Svédországból, Dániából, Oroszországból, Hollandiából és Görögországból is hívott be játékosokat.

Hogy mi lesz Costa Ricával, az legalábbis sejthető, ugyanis az irtózatosan nehéz D-csoportba kerültek, ahol sorrendben Uruguay, Olaszország, végül pedig Anglia lesz az ellenfelük.

Az első felkészülési mérkőzésük mindenesetre jól sikerült, májusban 2-1-re győztek Paraguay ellen, San Joséban. Ezen kívül még két meccset szánnak a gyakorlásra a karibiak: kedden Japánnal találkoznak Tampában, végül péntek este Chesterben az írekkel csapnak össze.


A Costa Rica-i keret

Kapusok: Keylor Navas (Levante), Patrick Pemberton (Alajuelense) Daniel Cambronero (Herediano).

Védők: Johnny Acosta (Alajuelense), Giancarlo Gonzalez (Columbus Crew), Michael Umana (Saprissa), Oscar Duarte (Bruges), Waylon Francis (Columbus Crew), Heiner Mora (Saprissa), Junior Diaz (Mainz 05), Christian Gamboa (Rosenborg), Roy Miller (New York Red Bulls).

Középpályások: Celso Borges (AIK), Christian Bolanos (Copenhagen), Esteban Granados (Herediano), Michael Barrantes (Aalesund), Yeltsin Tejeda (Saprissa), Diego Calvo (Valerenga), Jose Miguel Cubero (Herediano).

Csatárok: Bryan Ruiz (PSV Eindhoven - kölcsönben a Fulhamtől), Joel Campbell (Olympiakos, kölcsönben az Arsenaltól), Randall Brenes (Cartagines), Marco Urena (FC Kuban Krasnodar).