Kukkolással végzett szociológiai kutatásokat egy moteltulajdonos

Fotó: Robert Harding Premium / Neil Emmerson

-

A férfi a hatvanas években megvásárolt egy motelt Denver közelében. A 21 szobás kis szállót úgy alakított át, hogy évtizedeken át háborítatlanul kukkolhassa a vendégeket. Foost bevallottan voyeur hajlamai vezették, de azt mondja, eközben értékes szociológiai kutatásokat is végzett.


A motelben több mint egy tucat szobánál úgy alakították át a szellőzőrendszert, hogy a tulajdonos a tetőtérből kukkolhatta a vendégeket, írja a New Yorker. Erről a férfi felesége is tudott. Foos már a házasságuk elején bevallotta neki különös hajlamait, az asszony pedig elfogadta ezt.

Olyannyira, hogy ő is részt vett a szobák átalakításában. Közösen tesztelték le, hogy a szobákból nem lehet-e észrevenni a megfigyelő lyukacskákat. Amikor pedig férje esténként a tetőtérben kukkolt, az asszony vitt neki némi harapnivalót. Néha ő is ottmaradt vele, sőt szexeltek is, miközben másokat néztek. Két gyermekük született, akik állítólag soha nem tudtak szüleik furcsa időtöltéséről.

A nyolcvanas években maga Foos keresett meg egy újságírót. El is hívta a hotelba, ahol megmutatta neki a kukkoldát. A tetőtérből az újságíró az egyik szobába lenézve egy csinos fiatal párt látott szeretkezni, akik éppen síelni érkeztek Coloradóba. Ő most, sok évtizeddel később könyvet is ír a "Voyeur Hotelről".

Foos azt álltja, a tudományos érdeklődés is vezette a vendégek társas és szexuális életének megfigyelésekor. Akkurátus feljegyzéseket is készített a látottakról. 1973-ban például összesítése szerint az általa megfigyelt 296 nemi aktus közül 195 fehér párok között zajlott le, akik a misszionárius pózt részesítették előnyben. 184 férfi- és 33 női orgazmust regisztrált. A következő évben 329 "szexuális aktivitást" jegyzett fel a motelben.

A férfi 1995-ben eladta a motelt. Most második feleségével él. Denverben. Büntetőjogi következményektől nem kell tartania, mert ezek a bűncselekmények mára elévültek.