Kucsera Gábor: Lazítani akartam

Fotó: MTI / Beliczay László

-

A kokainnal megbukott kajakos azt mondja, egy életen át szégyellni fogja magát.


Évek óta nem értem el jelentős eredményt sportolóként, ha nem tudtam volna nyerni a szolnoki második válogatón, minden bizonnyal az is versenyzői karrierem végét jelentette volna. A pályafutásom szempontjából tehát rendkívül fontos volt a jó szereplés, és ezt a terhet képtelen voltam elviselni. Lazítani akartam, és a legrosszabb utat választottam. Tisztában vagyok azzal, hogy mekkora károkat okoztam a kajak-kenu sportágnak, egy életen át szégyellni fogom magam. Megbántottam a családomat is, tőlük is elnézést kérek

– nyilatkozta a Blikknek Kucsera Gábor, akiről szerdán derült ki, hogy kokaint találtak a szervezetében a július 18-ai teszten.

A 32 éves, kétszeres világbajnok kajakos a milánói vébén 1000 méteren indult volna, így azonban vége a karrierjének, mivel többéves eltiltásra számíthat. Az ő kokainozása ugyanis doppingvétségnek minősül, hiszen egy versenyen elvégzett teszten bukott meg, szemben a versenyen kívül rajtakapott, ezért enyhébben büntetett Csipes Tamara és Dombvári Bence esetével.