Kubatov nem hátrál meg

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Kubatov Gábor FTC-elnök azt mondta, csak megerősítette munkája folytatásában az, hogy a szurkolók egy csoportja az otthona előtt tüntetett vasárnap este.


„A személyes érzéseimről nem akarok beszélni a tüntetéssel kapcsolatban, de megerősített abban, hogy folytatnom kell a munkát az FTC elnökeként, mert ezzel a kultúrával le kell számolni” – mondta Kubatov Gábor. A tüntetés után sem jár testőrökkel, a családja sem változtat életén.


Vasárnap este 200 fradista ordította Kubatov Gábor soroksári házánál, hogy „Baszd meg a szkennert!”, többen „Kubatov, takarodj!” feliratú pólót viseltek. 50 rohamrendőr oszlatta szét őket. A szarajevói incidens miatt pöccentek be Kubatovra, amikor is kiutaztak Boszniába az Európa-liga meccsére, de a Zeljeznicar biztonsági személyzete nem engedte be őket a stadionba, mert Kubatov Gábor „odaszólt”, hogy a Fradi szurkolói igazolványával nem rendelkezőket zárják ki a meccsről. Kubatov idén a Ferencváros stadionjából is kizárta az ultrákat, illetve szurkolói igazolványhoz kötötte a beengedésüket. Szarajevóban 250 fradista maradt a stadionon kívül, úgy érezték, Kubatov elárulta őket. A Fradi kiesett.

Másnap Kubatov Gábor felesége, Kubatov Ágnes levélben kérte a szurkolókat, ne tüntessenek többet a házuknál.

Kérem, gondolják végig, mi köze egy 12 éves kislánynak vagy nekem az önök vélt sérelmeihez, miért kelljen félnie a gyermekemnek?


Kubatov Gábor azt mondta, a klubnál hat éve, még nem az ő vezetése alatt vezették be a szurkolói kártyát, amelyből 64-65 ezer fogyott. Szerinte a rendszer kiválóan működik. A
magyar szövetség azon döntése, hogy nem kötelező a kártya a meccslátogatáshoz, könnyítette az FTC helyzetét is, mert így például nem kell semleges szektort kialakítaniuk. Szerinte a vénaszkennerrel kapcsolatban nem történt jogsértés, ami miatt el kellene azt törölni. Szerinte ez csak egy műszaki újítás a szurkolók beengedéséhez.
Bizonyos drukkerek részéről ez csak egy indok, hogy cirkusz legyen a klub körül.