Kubatov először szólalt meg a népszavazási ügy után

Fotó: MTI / Illyés Tibor

-

Kubatov Gábor méltatlannak tartja a múlt héten a Nemzeti Választási Irodánál történteket. Parlamenti képviselőként pedig támogat minden olyan törvénymódosítást, amellyel elkerülhetők az ahhoz hasonló helyzetek.


Az MTI csütörtökön a müncheni repülőtéren érte utol Kubatov Gábor Fidesz-alelnököt telefonon, amikor éppen az Egyesült Államokból tért vissza.


Arra a kérdésre, hogy hallotta-e, mi történt múlt hét kedden az NVI épületénél, azt válaszolta, hogy az Egyesült Államokban tartózkodva értesült a történtekről.

"A videofelvételek alapján méltatlannak ítélem meg, ami ott lezajlott" - mondta a politikus. "Bízom benne, hogy az érintett szervek módosítják az idevonatkozó jogszabályokat" - tette hozzá.

"Parlamenti képviselőként minden olyan törvénymódosítást támogatni fogok, ami ahhoz szükséges, hogy az ehhez hasonló helyzetek elkerülhetőek legyenek a jövőben" - közölte az MTI-vel Kubatov Gábor.

Arról nem esett szó, hogy az NVI-ben keménykedő férfiak közül többen is a Fradi biztonsági cégénél dolgoznak, a Fradi elnöke pedig Kubatov Gábor. Arról sem, hogy a népszavazási kérdést leadó Erdősi Lászlóné kísérője Kubatov Gábor titkárának osztálytársa volt.