Kubatov: Az ultrák eljátszották a bizalmam

Fotó: MTI/MTVA / Mohai Balázs

-

A Fradi elnöke és a Fidesz pártigazgatója szerint nem lett jól elmagyarázva az új Fradisas funkciója, amely ha kell, egy félidőt végigdekázik.


Tizenegy magyart akar a kezdőben látni Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke. Ezt a Radio Q-nak adott interjújában mondta, amelynek szövegét az NSO közölte. Kubatov szerint ez viszont nem megy egyik napról a másikra, éppen ezért a TAO-pénzeket az utánpótlás-nevelésre költik –költségvetésükben csak ezt tartja állami bevételnek. Ismét megerősítette, hogy „a mi mérkőzésünk televíziós nézettsége majdnem a duplája egy Real–Barcának”.


A szurkolókkal kapcsolatban Kubatov kijelentette: „Az élet minden területén törekedtem arra, hogy elsők legyünk. A büntetések terén nem akartam, most a harmadik helyen vagyunk, ez nem kis lépés. Ma már töredékét fizetjük az eddigi büntetéseknek”. A Fradi Securityt szerinte volt rendőrök vezetik, és nem bűnözők vannak benne, hanem „kemény srácok, de a mi szurkolótáborunk is ilyen”. A vénaszkennerről is szó esett, a klubelnök úgy véli, hogy ennek révén könnyebben kiszűrhetők a szabályszegők.

A nézettség visszaesését a színvonallal magyarázta, ezen igyekeztek javítani jó igazolásokkal, emellett új stadiont építettek és biztonságosabbak lettek a meccsek is.


Szurkolói kultúrát kell váltani. Az én lányom tizenkét éves, szerintem nem jó, hogy neki be kell fognia a fülét egy Újpesttel kapcsolatos rigmusnál a stadionban

– mondta Kubatov Gábor, aki hozzátette: az ultrákkal „három és fél évig tárgyaltam, eljátszották a bizalmamat, már nem ülök le velük”. A klubelnök elárulta: a Fradibusz rendszerét azért alakították át, mert egyik munkatársuk, Végel Tamás fojtogatott valakit. Elmesélte azt is, hogy saját Facebook-oldalát sokáig ő kezelte, ő válaszolgatott. „Úgy éreztem, »túlnyomták« a fiúk, akik sértegettek, és eljött egy pont, hogy elegem lett belőle” – jelentette ki.


Szerinte akkor kerülhetne olyan helyzetbe a Ferencváros, mint a Győr, ha túlzó költségvetést állítana fel a klub, ám Kubatov Gábor megnyugtatta a drukkereket: nem így tesznek. Végezetül az új Fradisasról is szó esett.Arra a kérdésre, hogy „Mit gondol az új sasról? Ki hagyta ezt jóvá? Mit fogyasztott előtte?”, Kubatov egész higgadtan válaszolt. Elmondása szerint a szurkolók 90%-a le akarta cserélni a régi sast. Hozzátette: „Külföldön általában rajzfilmfigurának ábrázolják a kabalafigurát, ez is úgy néz ki, inkább a gyerekeknek kedvez majd”.


Nem lett elég jól elmagyarázva, hogy mi az új sas funkciója. Az előző el lett bocsátva, de korrekt módon. Az új sas, ha kell, egy egész félidőt végigdekázik

– jelentette ki a klubelnök, aki reméli, hamar megszeretik majd a drukkerek az új kabalafigurát.