Kubatov: A Fradi egy szinten van a belga bajnokkal

Fotó: MTI/MTVA / Mohai Balázs

-

A Ferencvárosi Torna Club elnöke szerint morális problémák akadtak a tavalyi szezonban, de idén kiküszöbölték azokat.


A Ferencvárosnak reális esélye van az ezüstérem megszerzésére az NBI-ben, a Magyar Kupát is elhódíthatják még. A tavalyi szezonhoz képest sokat javult a csapat, Kubatov Gábor szerint ennek megvannak az okai. „Sok játékost lecseréltünk. Az előző idényben volt egy morális probléma az öltözőben, amiről nem beszéltünk kifelé, mert az gyengeség lett volna. Ezt játékoscserékkel kellett megoldani” – mondta a Fradi TV-nek a klubelnök.


Nehéz dolog volt, mert volt egy csomó játékos, akiért érdemes volt meccsre járni, közben viszont az öltöző nem volt egységes. Az egység pedig rendkívül fontos. Ezeket a játékosokat elküldtük, és hoztunk vagy 8 új futballistát, akiknek a beépítése időbe telt.

Kubatov így folytatta: „A felkészülésre csak három hetünk volt, ez pedig, mindannyian tudjuk, kevés. Nem elég egy csapatot fizikálisan felkészíteni. Ezért aztán az ősz elúszott. Nagy kár, mert olyan meccseket veszítettünk el, amikért fáj az ember szíve. Tavaszra szerintem összeálltunk, és már nem kell sok játékost lecserélni. A gerinc, az alap megvan a jó szereplésre”. A klubelnök szerint egyébként olyannyira jó már a Fradi, hogy képes felvenni a versenyt a belga, horvát vagy szerb kupagyőztessel, bajnokkal.