Krokodil harapott meg egy golfozót Ausztráliában

-

A 75 éves férfi szerint az incidens részben az ő hibája volt, mert vízbe ütött labdájával megzavarta a napozó hüllőt. Az eset a Queensland államban lévő Port Douglas golfklubjában történt, és sokkal szerencsésebben végződött, mint egy mexikói férfi találkozása egy hasonló hüllővel Cancun lagúnájában.


A queenslandi hatóságok tájékoztatása szerint John Lahiff a jobb vádliján sérült meg, amikor az 1,2 méteres bordás krokodil megharapta. A férfi kórházi ágyán fekve azt mondta az ABC-nek, hogy már korábban is látott krokodilokat a golfpályán és elővigyázatosabbnak kellett volna lennie. Lahiffet akkor támadta meg a hüllő, amikor a férfi a vízbe esett labdáját akarta kihalászni.


Odaautóztam, hogy begyűjtsem a labdát, de nem vettem észre, hogy a krokodil épp ott napfürdőzött a víz tetején

– idézte fel a férfi, hozzátéve, hogy az incidens után az állat gyorsan visszaúszott a mélybe.


Az illetékes hatóságok most megpróbálják befogni az ausztrál törvények értelmében védett fajnak számító krokodilt, hogy állatkertbe vagy krokodilfarmra szállítsák.


A mexikói strandoló nem élte túl

Mexikóban ugyancsak krokodiltámadás áldozata lett egy férfi a hét végén: Lahiff-fel ellentétben azonban a 31 éves mexikói, akit a jelek szerint az állatok lehúztak a víz alá, nem élte túl a hüllőkkel való találkozást. Holttestére a mexikói Cancún egyik lagúnájában találtak rá. A helyi hatóságok szerint a férfi olyan területen úszkált, ahol egyértelmű figyelmeztetések jelzik a krokodilveszélyt. A boncolás során krokodilharapások nyomait találták a férfi karjain és vállain. A harapások nem voltak végzetesek, az áldozat halálát fulladás okozta. Az érintett lagúna közvetlenül Cancún hotelnegyede mögött fekszik és éttermek, kikötőmedencék szegélyezik, úszni azonban nem ajánlatos benne.