Kritikus állapotban van az olasz pap, akire iszlamisták támadtak

-

Biciklizés közben lőtték meg a 35 éve Bangladesben lakó papot. Senki nem vállalta a támadást.


Bicikliző olasz papra nyitottak tüzet dzsihádisták Banglades Dinajpur nevű városában. Az 57 éves Piero Arolari atyát a nyakán találta el a lövedék, kritikus állapotban van. A legsürgősebb sebészi beavatkozást még a helyi kórházban végrehajtották, utána viszont helikopterrel Dhakába, az állam fővárosába szállították.

A Vatikán AsiaNews nevű missziós hírügynöksége szerint több dhakai protestáns papot fenyegettek meg életveszélyesen iszlamista szélsőségesek az elmúlt napokban. Sebastian Tudo, Dinajpur püspöke szerint jobb közbiztonságra lenne szükség. "Elfogadhatatlan, hogy az embereink ilyen könnyen célponttá válnak" - mondta a püspök.

Arolari atya 35 éve élt Dinajpurban, az ellene indított támadást egyelőre egy szervezet sem vállalta magára. A papot egy busz mögött várták a fegyveres támadók. Miután az iszlamisták elmenekültek, a helyiek a pap segítségére siettek és bevitték a kórházban.

Bangladesben idén több iszlám szélsőségesek indította támadás történt. Bloggerek, külföldi segélyszervezetek dolgozói és helyi síita muszlimok is estek már áldozatul a szunnita terroristák végrehajtott merényleteknek. Két támadást az Iszlám Állam vállalt magára, de a bangladesi kormány szerint az államban nincs jelen a terrorszervezet, helyette az ország iszlamista pártjait okolják a támadásokért.