Krikettlegenda temetésén vitte a koporsót Russel Crowe

Fotó: MTI/AP/New Zealand Herald / Greg Bowker

-

Az új-zélandi válogatott egykori csapatkapitánya, Martin Crowe a színész unokatestvére volt.


Az új-zélandi Aucklandben kísérték utolsó útjára Martin Crowe-t, az ország krikett-történelmének egyik legjobb ütőjátékosát, az Oscar-díjas színész, Russel Crowe unokatestvérét.


Martin Crowe 1979-ben 17 évesen mutatkozott be az első osztályban, két évvel később pedig már az új-zélandi válogatottban is pályára léphetett. 1985-ben, mint „a világ egyik legjobb ütőjátékosa” kapta meg a rangos Wisden-díjat.


Russel Crowe unokatestvére, az új-zélandi krikettjátékos, Martin Crowe temetésén


1990 és 1993 között az új-zélandi válogatott csapatkapitánya volt, egy 1991-es Srí Lanka elleni teszt meccsen (ezek az ötnapos mérkőzések számítanak a sportág csúcsának) 299 futással országos rekordot ért el.

Az 1992-es ausztrál-új-zélandi közös rendezésű világbajnokságon elődöntőbe vezette csapatát és a torna legjobb játékosának választották. 1995-ös visszavonulása után újságíróként és szakkommentátorként dolgozott a krikett eseményeken.

2012-ben nyirokrákot diagnosztizáltak nála, de a kezelések hatására egy évvel később tünetmentesnek és gyógyultnak nyilvánították. A betegség azonban kiújult a szervezetében, és március 3-án elhunyt. 53 éves volt.