Közösségi oldalon zaklatta a 12 éves kislányt a pedofil „báró”

-

Ismerősnek jelöltette magát, kicsalta telefonszámát, aktfotóját, aztán nem volt megállás, de végül a gyerek szólt a szüleinek, ők meg a rendőröknek.


Lépésről lépésre került egyre kilátástalanabb helyzetbe az a gyermekkorú sértett, akit az egyik jól ismert közösségi oldalon egy nálánál jóval idősebb férfi zaklatott szexuálisan – tájékoztatta a VS.hu-t a Heves Megyei Főügyészség. A portálon magát „báróként” aposztrofáló, jelenleg már előzetes letartóztatásban lévő elkövetővel szemben a Hatvani Járási Ügyészség emelt vádat.

A vádlott 2014 szeptemberében ismerőseként jelölte meg a 12 éves kislányt, aki ezt meggondolatlanul elfogadta, annak ellenére, hogy nem is ismerte a férfit. Ezt követően a magát 19 évesnek kiadó, de valójában 52 éves vádlott a lány által óvatlanul megadott telefonszámon napi rendszerességgel zaklatta őt.

Alig néhány nappal a megismerkedésük után a férfi már azt kérte tőle, hogy küldjön magáról egy félmeztelen fotót. Mivel ilyet nem kapott, az iskoláslányt megfenyegette, hogy kizáratja a közösségi oldalról, mire a sértett küldött neki egy női mellet ábrázoló képet, majd – további kényszer hatása alatt – egy őt magát melltartóban mutató fotót. Ez utóbbit – kettejük viszonyát hamis színben feltüntető szöveg kíséretében – a vádlott közszemlére tette a közösségi oldalon, eltávolítását pedig ahhoz kötötte, hogy a kislány küldjön magáról egy aktfotót. A sértettet immár mezítelen felsőtesttel ábrázoló fotót is megkapta, de – a lány könyörgése ellenére – a korábban kiposztolt képet nem vette le, hanem a sértett nemi szervéről készült újabb fényképre tartott igényt. Ezt is megkapta, azt a számítógépén elmentette, majd – további súlyos fenyegetések kíséretében – azt kezdte követelni, hogy a gyereklány feküdjön le vele.

A sértett végül színleg beleegyezett ebbe, de a történtekről beszámolt a szüleinek. Ők értesítették a rendőrséget, akik így a megbeszélt személyes találkozón a vádlottat elfogták és őrizetbe vették. Az ezt követően megindult nyomozásban a férfi lakásán tartott házkutatás során nagy számban kerültek elő a számítógépén tárolt, a világhálóról letöltött, kiskorú lányokat szexuális aktus közben ábrázoló pedofil tartalmú fotók.

A Hatvani Járási Ügyészség a férfit most kényszerítés bűntettével, személyes adattal visszaélés vétségével, tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett szexuális kényszerítés bűntettének kísérletével és gyermekpornográfia bűntettével vádolja. Az ügyészség indítványozta, hogy a bíróság a vádlottal szemben börtönbüntetést szabjon ki, határozott időre tiltsa el őt a közügyek gyakorlásától, továbbá kobozza el a bűncselekmények elkövetéséhez használt számítógépét, és kötelezze az eljárásban eddig keletkezett csaknem 800 ezer forint bűnügyi költség megfizetésére.