Közmunkára ítélték Gulyás Mártont a Sándor-palota megdobálásáért

Fotó: MTI/MTVA / Kallos Bea

-

Gulyás Márton és Varga Gergő hétfőn festékes flakonokkal dobálták meg a köztársasági elnöki hivatal épületét, ezért 300, illetve 200 órát kell ledolgozniuk. Mindenki fellebbez.


Bűnösnek mondta ki Gulyás Mártont és Varga Gergőt a Budai Központi Kerületi Bíróság társtettesként elkövetett garázdaságban és rongálásban – írja az Origo. Gulyást 300 óra közmunkára ítélték, és ha ezt nem teljesítené, fogházban eltöltött szabadságvesztésre változik az ítélet. Varga esetében a büntetést 200 órában állapította meg a bíróság. Az előzetesben eltöltött időt 12 órának számították be. Gulyás Márton esetében a bíróság halmazati büntetést szabott ki, mert két büntetőeljárás is folyamatban van vele szemben.

Az ügyészség felfüggesztett börtönbüntetést kért a vádlottakra, az ítélet kihirdetése után jelezte, hogy súlyosbításért fellebbez. Gulyás és Varga sem fogadják el a bíróság döntését és felmentésüket kérik másodfokon.

Gulyás és Varga hétfőn dobálták meg festékes flakonnal a Sándor-palotát, az okozott kár 23500 forint. Még aznap előállították őket, ügyüket gyorsított eljárásban vizsgálták, és 72 órás előzetesbe helyezték őket. Az elsőfokú ítélet után mindketten szabadon távozhatnak.