Közlekedési konfliktus volt Vácott, a TEK zárta le

Fotó: Simonyi Balázs

-

Az egyik fél agresszív volt és fegyverrel – vagy annak utánzatával – fenyegetőzött. A rendőrök inkább a terrorelhárításra bízták az ügyet. Videó.


F. Tamás hétfőn délelőtt Vác egyik útkereszteződésében – egy korábbi közlekedési konfliktus miatt - ment oda a sértett kocsijához, majd a 30 éves sofőrt szidalmazni kezdte és ököllel betörte a jármű egyik ablaküvegét.

A gyanúsított ezt követően visszaült az autójába és elhajtott a helyszínről. A sértett követte a férfit, míg Verőcén megállt mögötte és kérte, hogy térítse meg a korábban okozott kárt. F. Tamás meg is ígérte, hogy kifizeti az általa megrongált ablaküveg árát és kérte, hogy menjenek a lakásához. Visszahajtottak Vácra, ahol a 37 éves gyanúsított bement a lakásba és pénz helyett egy fegyverrel vagy annak utánzatával tért vissza, mellyel a csörögi sértettet megfenyegette, hogy megöli, ha nem megy el a helyszínről.A váci nyomozók a 37 éves férfi elfogására a Terrorlehárítási Központ műveleti egységét kérték fel, akik a gyanúsítottat – váci lakásában – 2016. április 11-én 19 óra körüli időben elfogták és a Váci Rendőrkapitányságra előállították, ahol a nyomozók gyanúsítottként hallgatták ki, majd bűnügyi őrizetbe vették.

A férfi lakásában tartott házkutatás során a rendőrök megtalálták és lefoglalták azt a gáz-riasztó fegyvert is, mellyel F. Tamás a sértettet megfenyegette.

Az ügyben a további eljárást a Váci Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya folytatja le – írja a police.hu.