Közérdekű munkát és pénzbüntetést ért a lefejelés

Fotó: MTI / Bruzák Noémi

-

Az ügyész súlyosbításért fellebbezett az ítélet után.


Gyorsított eljárásban állították bíróság elé a férfit, aki lefejelte a nolimpiai kampány egyik aláírásgyűjtőjét. 250 óra közérdekű munkára és 50 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a bíróság első fokon – mondta Ibolya Tibor fővárosi főügyész.

Az ügy sértettje – egyébként önkormányzati képviselő – február 11-én délelőtt gyűjtött aláírásokat Budapesten, a Rákóczi térnél felállított standnál. Az ittas, 26 éves vádlott elhaladt mellettük, és – nem a politikai tevékenységgel összefüggésben – megjegyzést tett rájuk. A férfi előbb egy másik standhoz ment, majd visszafordult, a sértetthez lépett, és lefejelte. A sértett hangosan segítséget kért, és hátrálni kezdett, a támadó pedig utánament, és még egyszer lefejelte.

A rendőrök előállították a férfit, a nyomozás eredményeként pedig a kerületi ügyészség a férfit súlyos testi sértés bűntettének kísérlete miatt gyorsított eljárásban pénteken bíróság elé állította. A Pesti Központi Kerületi Bíróság 250 óra közérdekű munka büntetésre, valamint 50 ezer forint pénzbüntetésre ítélte a vádlottat – mondta a főügyész.

Az ítélet nem jogerős, a tárgyaláson eljáró ügyész súlyosításért fellebbezett, felfüggesztett szabadságvesztés kiszabása végett. A vádlott és a védő az ítéletet tudomásul vette.