Közeleg az évszakváltó hidegfront!

-

Vasárnap már csak 19-23 fok lesz.


Csütörtökön a többórás napsütést gomolyfelhők zavarják meg. Hajnalban délnyugaton, délután főleg a Duna-Tisza-közén alakulhat ki zápor, zivatar. A szél is megerősödhet délután. Reggel 13-18 fok lesz, délután már csak keleten lesz 30 foknál melegebb, máshol 25-29 fok várható – írja a Köpönyeg.hu.


Péntek hajnalban még elszórtan lehet zápor, majd fokozatosan mindenhol csökken a felhőzet. A napsütés mellett futó záporok fordulhatnak elő, néhol zivatar is kitörhet. Megerősödik, néhol viharossá fokozódik a szél. Délután 27 fok lehet.

Szombaton délnyugat felől beborul az ég, és egyre többfelé várható eső, záporeső. Több helyen kiadós mennyiségű (10-20 mm) eső eshet. A hőmérséklet csúcsértéke a tartósan esős tájakon mindössze 17 és 22 fok között valószínű, de délen és keleten 23-28 fok is lehet. Délután megerősödik, majd viharossá fokozódik a szél. Évszakváltó hidegfront érkezik, mely meghozza az igazi őszt.

Vasárnap hajnalban, reggel még lehet zápor, később csökken a felhőzet, és kisüt a nap. Délutánig erős lesz az északnyugati szél. 19 és 23 fok közötti őszies értékeket mutatnak majd a hőmérők.

A jövő hét elején szeles, változékony időre van kilátás kifejezetten hűvös reggelekkel és 20-21 fok körüli őszi délutánokkal.