Majdnem hétszáz embert kellett kimenekíteni egy pécsi iskolából

-

Brómoldat okozott riadalmat egy általános iskolában.


Az eset valamivel 12 óra után történt a pécsi Jókai Mór Általános Iskolában, melynek szertárában a tanárok elmondása szerint egy deciliter brómoldat folyt ki - olvasható a Baranya Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapján. A helyzet komolyságát az adta, hogy a brómoldat erősen maró anyag, veszélyes gőzöket bocsát ki, belélegezve, bőrön át felszívódva mérgező lehet és súlyos bőr, szem és légúti sérülést okozhat.

Amint észlelték a balesetet, a tanárok egyből megkezdték az iskola kiürítését, így összesen 653 embernek kellett elhagynia az épületet. Miután a diákok és a tanárok biztonságos helyre értek, a tűzoltók megkezdték az épület szellőztetését.

Mostanra már a veszélyes anyag koncentrációja nem haladja meg az egészségre káros határértéket, a tűzoltók pedig egy zárható edénybe tették az összetört a brómoldatot tartalmazó üveget, és a semlegesítő anyagot. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint az ingatlan szellőztetése folyamatos, az utómunkálatokat követően mindenki visszatérhet az épületbe.