Közegészségügyi kockázattá nyilvánította a pornót egy amerikai állam

-

A felnőtt honlapokra előfizetők arányaiban Utahban vannak a legtöbben - egyben hagyományosan erős a Mormon egyház befolyása is. Az államban most határozatot fogadtak el arról, hogy a pornó mennyire kártékony, de jogkövetkezményeket nem fűztek hozzá.


A határozatban, amelyet az állam kormányzója, Gary Herbert is aláírt már, az áll, hogy a pornográfia normává teszi "az erőszakot a nők és a gyermekek ellen", emellett "szörnyű, megalázó, függőséget okoz, és veszélyes".

A határozatnak semmilyen jogkövetkezménye nincs, nem igényel pénzügyi forrásokat, mindössze azt nyilvánítja ki, hogy szükség van arra, hogy az oktatásban és a kutatásban figyelmet szenteljenek a kérdésnek.A Mormon egyház által is támogatott határozatban az is szerepel, hogy "befolyásolja az agy fejlődését, lelki és fizikai betegségeket okoz, deviáns szexuális késztetéseket gerjeszt, és megnehezíti a kapcsolatokban a valódi intimitás elérését".

2009-ben Benjamin Edelman, a Harvard Business School professzora tett közzé egy felmérést, amely szerint az egy főre jutó online pornó előfizetők száma éppen Utahban a legmagasabb.